Ne nézd meg ezt a videót, ha nem akarsz kinevetni egy papot!
Gégény István 2019. május 03.

Ne nézd meg ezt a videót, ha nem akarsz kinevetni egy papot!

Pedig ez a vizuális bakiparádé nyilván azért készült, hogy szemléltesse: a klérus tagjai sem tökéletesek. És ez így van rendben, így hiteles, ráadásul még tényleg vicces is az egész.

fabry1.jpg

Elkészült a magyar katolikus egyházhoz kötődő legmenőbb videó. Hozzáteszem: szerintem. Az efféle művészeti alkotások megítélése ugyanis kétségkívül szubjektív, de több szempont alapján is úgy gondolom, ilyen vonzó, találó, épp ezért megosztásra, terjesztésre érdemes tartalom még nem született korábban.

De milyen videóról is van szó? Nem gördeszkáznak benne reverendában, nem szeli wakeboard hátán a hullámokat egy püspök, még csak nem is dalolnak benne fiatal papok... Ezek mind valós példák, ám a nyomába sem érnek Fábry Kornél – legyünk őszinték – bénázásának.

fabry2.jpg

A katolikus pap saját maga által "Magamat kigúnyolom, ha kell..." megjegyzéssel közzétett alkotás a Misevlog nevű videósorozat bakijainak frappáns gyűjteménye. Ez a bizonyos vlog segít megérteni, hogy mi miért történik a katolikus szentmisén. Hasznos kezdeményezés, nem függetlenül jött létre egyébként a jövőre rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszustól (NEK). Ha azonban a kimaradt, jó okkal a vlog epizódjaiból kihagyott jelenetek összemixelt videója nagyobb nézettséget fog produkálni bármely többi résznél, az nem a véletlen műve lesz.

kornel1.jpg

Az hagyján, hogy a NEK főtitkára megcsillant valamit abból a családi poénkodós-színészkedős vénából, amelyet már ismerhetünk a közeli rokontól, bizonyos Fábry Sándortól. De ez a videó a maga közvetlenségével egy fontos erényt is képvisel: ez pedig az őszinteség. A papok is emberek, tudnak hibázni, ráadásul még nevetni is tudnak saját eseti ügyetlenségükön.

kornel2.jpg

Szó sincs persze róla, hogy Kornél atya végigügyetlenkedte volna a Misevlog adásait! Nagyon jó előadó, nem mellesleg egy nemzetközi papi rockzenekarban is énekel. Mosolygós, hiteles személyiségével sokat javít a katolikus egyház társadalmi imázsán; ezzel a videóval is hasonló szolgálatot tesz. Aki nem fél kinevetni egy papot – valójában együtt nevetni egy pappal egy videósorozat készítésének apró bakijain –, kattintson bátran az alábbi videóra!

süti beállítások módosítása