Ronaldo régi és új csapatát is búcsúztatta a BL holland alakulata
SZEMlélek 2019. április 17.

Ronaldo régi és új csapatát is búcsúztatta a BL holland alakulata

Az Ajax halmozza a sikert: a Real Madrid miattuk nem lesz címvédő, a Juventus bajnoki álmait is szertefoszlatták.

ajax.jpg

A Bajnokok Ligája április 16-án rendezett másik mérkőzésén az FC Barcelona a Manchester Uniteddel szembeni fölényes hazai sikerrel jutott továbba legjobb négy csapat közé.

Torinóban eleinte a hazai csapat uralta a meccset, a félidő közepén egy szögletet követően Cristiano Ronaldo előnyhöz jutatta a Juventust, amely az előző meccsen eleve idegenbeli győzelmet ért el. Az olasz drukkerek egy része még a gólt ünnepelte, amikor egy amszterdami támadást záró gyenge átlövést Donny van de Beek vett át üresen a tizenhatoson belül, és a jobb alsó sarokba lőtt.

A második játékrészben a holland együttes nagy lendülettel kezdett, gyorsan fölénybe került, s egyre gyakrabban hozta zavarba a torinói védőket. Az Ajax uralta a középpályát, játékosai lényegesen frissebben mozogtak és sorra dolgozták ki helyzeteiket. A nagy ziccereket viszont nem tudta gólra váltani a vendégcsapat, a félidő közepén azonban egy szöglet után Matthijs de Ligt mégis megszerezte a vezetést. A lefújásig az Ajax növelhette volna előnyét, a hazaiaknak gólhelyzetük sem volt, így kiestek. Az Ajax pedig a címvédő Real Madrid után, az olasz bajnokot is elbúcsúztatta, a négy között pedig a Manchester Cityvel vagy a Tottenham Hotspurrel találkozik.

A Barcelona már az idegenben 1-0-ra megnyert első mérkőzésen megalapozta továbbjutását a Manchester Uniteddel szemben. Lionel Messi a visszavágó 20. percében már másodjára talált be, utóbb David de Gea kapus hibája is kellett a gólhoz.

A második félidőben sem változott a játék képe: a meglehetősen egyoldalú párharc végeredményét Philippe Coutinho állította be egy távoli lövéssel. A Barcelona immár 31 meccs óta veretlen hazai pályán a BL-ben, az elődöntőben pedig a Liverpoollal vagy az FC Portóval játszik.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:

Juventus (olasz)-AFC Ajax (holland) 1-2 (1-1)
---------------------------------------------
gólszerzők: Ronaldo (28.), illetve Van de Beek (34.), De Ligt (67.)
Továbbjutott: az Ajax, 3-2-es összesítéssel.

FC Barcelona (spanyol)-Manchester United (angol) 3-0 (2-0)
---------------------------------------------------------
gólszerzők: Messi (16., 20.), Coutinho (61.),
Tj.: a Barcelona, kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel.

(Forrás: MTI, fotó: standard.co.uk)

süti beállítások módosítása