Többszáz családnak segít a Karitász Kárpátalján
SZEMlélek 2019. április 16.

Többszáz családnak segít a Karitász Kárpátalján

A húsvét ünnepét teszik szebbé a rászoruló családok számára.

karitasz_adomany.jpg

Húsvéthoz közeledve több száz családnak segít a Katolikus Karitász Kárpátalján is. Az ünnep előtt 200 ajándékcsomagot és húsvéti édességet adnak át nehéz helyzetben élő családoknak és egyedülállóknak több településen.

A Karitász húsvéti segélyprogramjairól Fülöp Attila, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója ad tájékoztatást április 17-én, Nagyszerdán Ungváron, majd néhány családhoz személyesen viszik el az ajándékcsomagokat. 

Ebben az évben március utolsó hetében tartottak nagyböjti élelmiszergyűjtést hazánk templomaiban, a Karitász 16 egyházmegyei központjában és több gyűjtőponton. A beérkezett adományokból a Karitász csoportok készítettek ajándékcsomagokat a rászorulók számára. A 8 kg-os csomagokba liszt, olaj, rizs, cukor, tészta , konzervek, tea, édesség került, és gyakran valami húsvéti apróság a gyermekek számára.

Az idei nagyböjti akció során gyűjtött mintegy 170 tonna élelmiszerből itthon is több mint huszonegyezer család részesül még az ünnep előtt.

(Forrás és fotó: Katolikus Karitász)

 

süti beállítások módosítása