Az amerikai elnök lánya afrikai nőknek segít munkát találni
SZEMlélek 2019. április 15.

Az amerikai elnök lánya afrikai nőknek segít munkát találni

Ivanka Trump Etiópiában és Elefántcsontparton munkavállalást támogató programot népszerűsít.

ivanka.jpg

Idén februárban hívta életre az USA a Nők Globális Fejlesztése és Felvirágzása nevű kezdeményezést (W-GDP), amellyel a nők képzését és jól fizető álláshoz juttatását próbálja elősegíteni Afrikában és más fejlődő országokban. A kezdeményezés 2025-ig mintegy 50 millió nőnek nyújtana támogatást. A programot az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala (USAID) finanszírozza egy e célra létrehozott 50 millió dolláros alapból.

Ivanka Trump Addisz-Abebában egy nők működtette textilüzemet és több kisebb ruhagyártó vállalkozást látogatott meg. Az etióp fővárosból Elefántcsontpartra megy, ahol a nyugat-afrikai nők foglalkoztatásáról rendezett konferencián is részt vesz.

Az elnöki tanácsadóként is dolgozó elnöki rokon látogatásával kapcsolatban amerikai sajtókommentárok megjegyzik: a Trump-adminisztráció Afrika-politikájának középpontjában a terrorellenes küzdelem és Kína afrikai térhódításának kiegyensúlyozása áll. Amikor 2018-ban a kormányzat nyilvánosságra hozta az Afrika-politika főbb célkitűzéseit, akkor elemzők megjegyezték: a korábbi amerikai állásponttól eltérően a célok között nem szerepelt az úgynevezett demokráciaexport.

(Forrás: MTI, fotó: ijr.com)

süti beállítások módosítása