Hajléktalanok otthona helyett munkásszálló lesz a kórházból
SZEMlélek 2019. április 10.

Hajléktalanok otthona helyett munkásszálló lesz a kórházból

Újpesten a vidéki munkavállalók számára alakítják át az épületet.

arpad_ut.jpg

A Magyar Közlönyben megjelent az a kormányhatározat, melyben Orbán Viktor elrendeli, hogy a IV. kerületben, az Árpád út 124–126. szám alatti ingatlanon munkásszállást alakítsanak ki. Az a cél, hogy a kormány a vidékről Budapestre utazó munkavállalók számára elérhető áron szállást biztosítson.

Korábban az ingatlan hasznosítására más terv is fölmerült. Tavaly novemberben eljutott a HVG-hez egy olyan minisztériumi előterjesztés, ami szerint a kormányhatározatban megjelölt helyen, vagyis a korábbi Árpád Úti Kórház területén lévő épületben egy 150 fő ellátásra alkalmas hajléktalanotthon jöhetne létre  – vette észre a 444. Azok kerülnének ide, akik koruk, egészségi vagy mentális állapotuk miatt nem képesek az önellátásra, illetve tartós ápolásra szorulnak. Most egyébként országosan csak 446 férőhely van a legsúlyosabb állapotban lévő emberek ellátására.

Bár a lap akkor arról írt, hogy a beruházás teljes becsült költsége így összesen 270,9 millió forint lenne, az otthon fenntartása pedig évente 97,7 millió forintba kerülne, a most megjelent kormányhatározat 1,3 milliárd forintot különít el az idei költségvetésből a munkásszálló tervezésére és kivitelezésére.

(Forrás: 444.hu; fotó: Google Maps)

süti beállítások módosítása