Ezen a meccsen tényleg nem a győzelem volt a fontos
SZEMlélek 2019. március 24.

Ezen a meccsen tényleg nem a győzelem volt a fontos

Aki szereti a futball, sokat veszített, ha nem látta a Liverpool-Milan hétvégi meccsét. De nem ám arról a két csapatról van szó, amelyikre elsőként gondolnánk!

liverpollmilan2.jpg

Gólok tekintetében 3-2 arányban győzedelmeskedett a hazai pályán játszó brit gárda az olasz vendégek ellenében március 23-án az Anfield Road stadionjában. Más esetben ez a leglényegesebb információ egy mérkőzés kapcsán, hiszen a meccseket gólra szokták játszani, ám az FC Liverpool és az AC Milan legendáinak jótékonysági gálatalálkozóján a végeredmény a legkevésbé érdekes részlet. Sokkal fontosabb kérdés, hogy a sportkedvelők látták-e a meccset, vagy sem. Aki utóbbi körbe tartozik, bánhatja.

liverpollmilan1.jpg

Nézzük csak a két gárda nem akármilyen keretét!

FC Liverpool: Jerzy Dudek, Sander Westerveld, Daniel Agger, Jamie Carragher, Sami Hyypia, Glen Johnson, Alan Kennedy, Björn Tore Kvarme, Jason McAteer, Djimi Traoré, Patrik Berger, Salif Diao, Luis García, Steven Gerrard, Steve McManaman, Vladimír Smicer, John Aldridge, Djibril Cissé, Robbie Fowler, Dirk Kuyt, Michael Owen, Ian Rush. Vezetőedző: Sir Kenny Dalglish

AC Milan kerete: Christian Abbiati, Dida, Valerio Fiori, Marco Storari, Cafu, Alessandro Costacurta, Giuseppe Favalli, Marek Jankulovski, Kaha Kaladze, Paolo Maldini, Alessandro Nesta, Massimo Oddo, Giuseppe Pancaro, Dario Simic, Massimo Ambrosini, Angelo Carbone, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Rui Costa, Serginho, Marco Borriello, Filippo Inzaghi, Kaká. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

liverpollmilan3.jpg

liverpollmilan4.jpg

Ha ezek a legendák csak eldekázgattak volna a gyepen, már annak is hírértéke lenne, de Pirlo kapusmattoló szabadrúgása, vagy akár Gerrard kicentizett, kapufát érintő akciógólja jelezte, az urak nem felejtettek el focizni.

Dudek kapus sajátos labdaszedő műsorszáma jelezte leginkább, hogy ez az esemény miről szól igazán. Nem igényel különösebb kommentárt, elég megnézni a jelenetet.

(Képek forrása: liverpoolfc.com)

süti beállítások módosítása