Lakóotthont avattak fogyatékos személyek számára
SZEMlélek 2019. március 20.

Lakóotthont avattak fogyatékos személyek számára

Tizenhat szobás, közösségi térrel is rendelkező házat avatott Miskolcon a Szimbiózis Alapítvány.

fuzfas_haz.jpg

Óriási fűzfa tövében megbújó régi parasztház és az egybeépült gazdasági épületrész újra gondolásával és a tetőtér beépítésével 12 fogyatékos személy és családjaik álma valósul meg: felnőttként önálló élet elkezdése, melyhez munkahelyet és szakképzett segítőket biztosít a Szimbiózis Alapítvány által működtetett Baráthegyi Majorság – olvashatjuk az alapítvány honlapján.

Jakubinyi László, az alapítvány elnöke az átadó ünnepségen arról beszélt, hogy az idén 20 éves Szimbiózis Alapítvány a fogyatékos felnőttek, valamint sérült gyermekeket nevelő családok szociális-foglalkoztatási ellátásának megoldására jött létre. A szervezet olyan peremhelyzetű sérült emberek oktatását, társadalmi integrációját támogatja, akik hátrányos helyzetükből önerőből képtelenek kikerülni. Elsősorban autista, illetve értelmileg és halmozottan akadályozott embereknek segítenek.

A Fűzfás ház építését húsz cég, illetve szervezet támogatta, az alapítvány hitelkerete terhére finanszírozta az építkezést.

Az alapítvány és gazdasági egysége 285 embert alkalmaz, akik háromnegyede fogyatékos személy. Támogatják a sérülteket nevelő családokat és a fogyatékos felnőttek önálló életviteli törekvéseit; évente mintegy négyszáz embert segítenek.

A Szimbiózis Alapítvány legnagyobb telephelye a baráthegyi majorság, amely Miskolc diósgyőri városrészben található.

(MTI, fotó: MTI/Vajda János)

süti beállítások módosítása