Nem szilikon Barbie – templomi kóristából világhírű dalszerző
Gégény István 2019. március 17.

Nem szilikon Barbie – templomi kóristából világhírű dalszerző

Meghan Trainor neve idehaza talán kevéssé ismert, ám a huszonéves hölgy dalait máris sokmillióan ismerik, éneklik minden földrészen.

meghant3.jpg

Még iskolába sem járt, amikor már a templomi kórusban énekelt – így indult a most 25 éves Meghan Trainor karrierje. A helyszín nem véletlen, hiszen édesapja metodista kántorként szolgált, ám a kicsi lány hamar szintet lépett. 18 évesen már albumot adott ki saját dalaiból, onnantól egyik kiadó után a másik szerződött vele.

Idehaza az All About That Bass című dala vált hamar népszerűvé – leginkább a Postmodern Jukebox feldolgozásában –, amely szerzemény videóját 2,2 milliárdnál is többször nézték meg a legnépszerűbb videómegosztó portálon. Több más videóklipje egyaránt átlépte a félmilliárdos megtekintési határt, miközben saját dalai mellett a Rascal Flatts vagy Jennifer Lopez által énekelt slágereket is alkotott.

Amiért leginkább érdemes a hölgy a figyelemre, az összefüggésben van a megjelenésével. Meghan ugyanis nem éppen a sztárénekesek elvárt külalakjával bír, ám ez cseppen sem zavarja. Abban a bizonyos All About That Bass című dalban meg is énekli, ő nem egy szilikon Barbie, viszont így is teljesen elégedett saját testképével.

Az ifjú hölgy megannyi nő számára az önelfogadás példaképévé válhat – nem akar ugyanis másnak látszani, ami, aki, és kifejezetten jól érzi magát a bőrében.

Ezt igazolja az a dal, amit, mióta először meghallgattam, legalább hetente egyszer elő kell venni idehaza. Jó erre ébredni, vagy feldobni vele a napot, és nem csupán a ritmusa, dallama, hanem az üzenete miatt is. Talán nem véletlen, hogy a Grammy-díj mellett Meghan Trainor egy olyan különleges elismerést is kapott, éspedig az alábbi dalhoz kapcsolódóan, amely úgy szól "A legjobb dal, ami mosolygásra késztet".

A klipben egyébként nem akármilyen statisztákat láthatunk: feltűnik édesapja, testvére és további rokonai is, amint erről az alábbi werkfilm tanúskodik.

süti beállítások módosítása