Ingatlanpiaci elemzés: szárnyaló kereslet, elszálló árak
SZEMlélek 2019. március 17.

Ingatlanpiaci elemzés: szárnyaló kereslet, elszálló árak

Történelmi csúcson a kereslet, valamint tranzakciószámban az elmúlt évek legmagasabb februári adatait becsülték az ingatlanpiacon.


Az élénk piac az ingatlanárakra is kihatott, Budán már az adásvételek közel 50 százaléka 750 ezer forint feletti négyzetméteráron zajlott - olvasható egy friss elemzésben. Az érdeklődés mellett azonban a már megvalósult tranzakciók is erős februárról tanúskodnak: 2500-zal több ingatlant értékesítettek, mint az év első hónapjában.
A tranzakciós adatok alapján a budai kerületekben 558 ezer forintos négyzetméterárral találkozhattak a vevők a panellakások esetében, míg a használt téglalakásokért már 735 ezer forintot kellett fizetni átlagosan a Duna jobb partján. Ezekkel a négyzetméterárakkal számolva az adásvételek 70 százaléka 40 millió forint feletti ingatlanokat jelentett, amelyek mérete legnagyobb részben 40-80 nm között helyezkedett el.
A népszerűségi lista élén nem történt változás,

Angyalföld továbbra is a legkedveltebb fővárosi kerület,

de Buda az árak mellett ezen a listán is előtérbe került. A kerületek rangsorában hosszú hónapok óta második helyen szereplő Zugló hátrébb szorult, és helyét a II. kerület vette át.

(Forrás: pénzcentrum.hu)

süti beállítások módosítása