Pályázat érettségi előtt álló diákoknak
SZEMlélek 2019. március 15.

Pályázat érettségi előtt álló diákoknak

10 millió forint értékben támogatja az érettségi előtt állókat a Webuni és partnerei. Az online oktatási segítségre azok a diákok pályázhatnak, akiknek nincsenek megfelelő lehetőségük és/vagy esélyük a vizsgára való felkészüléshez.


A továbbtanulás a legtöbb diák esetében kulcskérdés, hiszen meghatározó szerepet játszik a karrierjük, az érvényesülésük szempontjából. Már maga a pályaválasztás sem könnyű döntés, de a tanulmányok finanszírozásának problémája sokszor még nagyobb fejtörést okoz a családoknak.
Magyarország egyik legnagyobb online oktatási platformja, a Webuni, az esélyegyenlőség nevében fogott össze az Eduline-nal, az ELTE TTK Hallgatói Alapítványával és a Matematika-online-nal, amikor meghirdette 10 millió forint értékű érettségi pályázatát. A kedvező elbírálásban részesülő pályázatot benyújtó diákok ily módon kedvezményesen vagy ingyen férhetnek hozzá a professzionális online kurzusokhoz.

Azt szeretnénk, hogy ezzel a kezdeményezéssel minél több diáknak tudjunk segíteni abban, hogy bekerüljenek választott egyetemükre, és megvalósítsák álmaikat.

– nyilatkozta Pakucs András, a Webuni alapítója.
Az összesen 10 millió Ft értékű online érettségi felkészítőkre 100 vagy 50 százalékos költségmegtérítést igényelhetnek a jelentkezők.

A kérelmeket április 10-ig nyújthatják be a diákok, tanáraik vagy szüleik, interneten keresztül.

A pályázóknak egy kérdőívet kell kitölteniük, amit a Webuni szakemberei és az online kurzusok oktatói bírálnak el. A válogatás két fő szempont alapján történik. A bizottság figyelembe veszi a pályázó anyagi helyzetét, de döntő az is, hogy ki milyen motivációval és jegyekkel érkezik. Az összefogás résztvevői azt remélik, hogy a program segítségével több száz diák sikeres érettségi vizsgáját és jövőjét támogathatják országszerte.

(Forrás: eduline)

süti beállítások módosítása