Ruhamosó bajnoksággal ünnepelték a nőnapot
SZEMlélek 2019. március 12.

Ruhamosó bajnoksággal ünnepelték a nőnapot

Az internet népe alaposan felháborodott a március 8-ra időzített versenyen, a résztvevők szerint viszont rendben van a kezdeményezés.

mosonok.jpg

Bajnokságon mérték össze mesterségbeli tudásukat a madagaszkári hivatásos mosónők. A fővárosban rendezték meg a versenyt, a győztesnek járó díjat Antananarivo polgármester asszonya adta át, mégpedig a Nemzetközi Nőnapon.

Ez verte ki a biztosítékot a világhálón. – Ilyen is csak Madagaszkáron történhet meg, hogy mosóversennyel ünnepeljék a nőket – háborgott egy kommentelő.

Az érintettek a hírt közlő RFI szerint nem látják ennyire negatívan az időzítést. Egyikük meg is jegyzi, hogy a hozzászólók nyilván nem azok, akik nap mint nap nekiállnának kézzel mosni: tisztességes kenyérkereseti lehetőség ez.

Közel ezer mosónő él abból, hogy szappanozza, dörzsöli, öblíti, szárítja a ruhákat, a nap során akár száz darabot is. Estére ezzel megkeresnek körülbelül 1,6 Eurót (500 Ft).

A fenti képen Amparibe mosodája látható, ahol mintegy húsz mosónő dolgozik hétfőtől szombatig, kilenctől fél hatig, már ha az időjárás megengedi.

(Forrás: RFI)

süti beállítások módosítása