Itt a tavasz: megújul a SZEMlélek
Gégény István 2019. március 08.

Itt a tavasz: megújul a SZEMlélek

Értékmagazinként folytatja tovább tevékenységét az egykori blog.

ujszemlelek.jpg

Nagyjából fél éve kezdtünk el néhány társammal komolyabban gondolkodni azon, hogy mire is volna igazán szüksége ennek az országnak. Arra jutottunk, hogy igen fontos lenne közösségbe hívni azokat, akik egymástól függetlenül sokat fáradoznak a közjó, a társadalom építése szolgálatában. Következő lépésként felismertük, hogy szükség lenne egy felületre, ahol megoszthatjuk gondolatainkat, kérdéseinket minél több emberrel, párbeszédbe hívva azokat, akik hozzánk hasonlóan fogékonyak a jövőépítésre.

Egy médiaportál létrehozása lebegett a szemünk előtt, ami nem húz se jobbra, se balra, hanem sok színt felmutatva elgondolkodtat, néha megzavar, máskor megerősít, de mindenképpen szilárd értékrend mentén ad teret önmagunk társadalmi szintű fejlesztésére.

Számos ötlet, megannyi forgatókönyv feküdt a képzeletbeli asztalon előttünk, s a hosszú hónapok megbeszéléseinek, átgondolásainak, vitáinak végeredménye az lett, hogy az eddigi keretein messze túlnőtt SZEMlélek blogtól elbúcsúzunk, az ismertté vált nevet ugyanakkor megtartjuk, ám ezentúl az önkéntes, családi vállalkozásban, improvizatív módon való működtetést felváltja a szervezett tevékenység: a Felebarátok Egyesület felületeként haladunk tovább.

Ez a SZEMlélek tehát közeli rokona az azonos nevű blognak, de sok tekintetben új jellemvonásokkal is bír. Az arculati frissítés egyben műfaji különválasztást is szolgál. A hírek, témák és vélemények felosztása egyértelműbbé teszi az objektivitástól a szubjektivitásig tartó skálát – a témacikkek személyességet és tárgyilagosságot is tartalmaznak majd. Videós téren ugyancsak erősítünk, s további újdonság, hogy partneroldalaink legfrissebb anyagait is ajánlani fogjuk olvasóink számára.

Ami változatlan: azért fáradozunk, hogy több párbeszéd, nagyobb nyitottság és erősebb közösségi szemlélet jellemezze társadalmunkat.

Szolgálatunk fenntartásához hálásan köszönjük olvasóink adományait, amelyek lehetővé teszik, hogy egyszerre elkötelezetten és szabadon haladhassunk tovább.

Megújulást hozó tavaszt kívánunk minden olvasónknak!

Gégény István
a SZEMlélek értékmagazin főszerkesztője

süti beállítások módosítása