Ők sem azért vállaltak négy gyereket, hogy kirekesszék a migránsokat
SZEMlélek 2019. február 22.

Ők sem azért vállaltak négy gyereket, hogy kirekesszék a migránsokat

De nem is a CSOK vagy más családi adókedvezmény miatt, sőt, még csak nem is "a Kárpát-medence teleszülése" volt céljuk a nagycsaláddal. 

00106229.jpeg

- Azért szültem négy gyereket, mert számomra a gyerekszülés- és nevelés mély, semmi máshoz nem fogható öröm. Ez volt a vágyunk, és hálásak vagyunk, hogy valóra válhatott. - írja Horváthné Angyal Boglárka a wmn.hu-n olvasható cikkben, mely szinte párba állítható a SZEMlélek oldalán megjelent olvasói írással.

Kétségtelen, hogy nehézségekkel is jár a nagycsalád, van, amiről le kell mondani, de nem bántuk meg, hogy ezt az életformát választottuk.

és ami a legfontosabb: mindketten tudjuk a férjemmel, hogy ápolni kell a kettőnk kapcsolatát. Tudjuk, hogy mi akkor is egy pár leszünk, amikor a gyerekeink már árkon-bokron túl járnak. Az biztos, hogy fáradtabbak vagyunk, mint jó egy évtizeddel ezelőtt, de a kapcsolatunk sokkal erősebb és mélyebb.

Az, hogy kinek hány gyereke van, a házaspár egyik legintimebb magánügye. Van lelkiismeretük, vannak terveik, vágyaik, jó esetben van önismeretük is. Nem kell mindenkinek nagycsalád; mindenki meg tudja fontolni – a társadalmi, gazdasági körülmények figyelembevételével –, mi válik a saját maguk, illetve a már megszületett és születendő gyermekeik javára.

A teljes cikk a wmn.hu oldalán, ide kattintve elérhető.

süti beállítások módosítása