Mint mák a kalácsban
SZEMlélek 2019. február 05.

Mint mák a kalácsban

Hiánypótló kötetet és online térképes adatbázist hoztak létre, amely közös oldalon mutatja be a hazánkban működő szerzetesrendeket.

szerz.jpg

A remény emberei címmel jelenet meg a fotókkal gazdagon illusztrált kiadvány, amely a jelenleg hazánkban működő 100 szerzetesrendet mutatja be, adta hírül a magyarkurir.hu.

- Közel hetven évvel a katolikus szerzetesrendek szétszóratása és harminc évvel az újraindulása után lehetőségünk nyílt arra, hogy végiglátogassuk a száz működő magyarországi rendet, és minden rendi elöljáróval beszélgessünk a közösség múltjáról, jelenéről, jövőjéről és a rendek közötti együttműködésről - mondta Kiss Didiák ferences testvér, aki a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodájának vezetőjeként a kötet kiadásának felelőse is volt.

Egy online térképes adatbázist is létrehoztak, amely a rendek földrajzi elhelyezkedését mutatja hazánkban. 

- Ha nem is annyian, mint hetven évvel ezelőtt, de sokan vannak már – „mint mák a kalácsban” - idézte Lobmayer Judit SSND, a Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciájának elnöke Várszegi Asztrik volt pannonhalmi bencés főapát gondolatait köszöntőjében, aki a háború előtti helyzetet írta le ezekkel a szavakkal.

(fotó: szerzetesek.hu)

süti beállítások módosítása