Ha a magyarok nem mennek Panamába, Panama jön a magyarokhoz!
SZEMlélek 2019. január 12.

Ha a magyarok nem mennek Panamába, Panama jön a magyarokhoz!

Kevesebb mint 2 hét és kezdődik a 34. Ifjúsági Világtalálkozó (IVT), melyet idén a közép-amerikai Panamavárosban rendeznek meg. S mi lesz az itthon maradó fiatalokkal?! Várja őket a Panama-nap!

49408010_2599040636780456_2722768756085358592_n.jpg

A magyarok kis létszámban lesznek képviselve egy vállakozó szellemű csapat kiutazásával, azonban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Ifjúsági Bizottsága nem akarta, hogy a többiek kimaradjanak az év legfontosabb, fiataloknak szóló katolikus eseményéből, így január 26-ra Panama-napot szerveznek Budapesten.  Az IVT szellemiségében és hangulatában megrendezett napra sok szeretettel várnak minden 18 és 30 év közötti katolikus fiatalt!

Talán többen emlékeznek, mikor 2013-ban Rioban rendezték meg az IVT-t, s ugyanebben az időben Magyarországon megszervezték a HungaRio-t, bekapcsolódva ezzel a világméretű eseménybe. Most ugyanerre kerül sor, csak egy rövidebb, egynapos változatban a budapesti Elek Gyula Arénában.

Aki már részt vett korábbi világtalálkozókon, az biztosan nem akarja kihagyni ezt az alkalmat, hiszen együtt ünnepelni, a sokszínűségben megtapasztalni az egységet egy hihetetlen nagy élmény!

A Panama-nap egy jó lehetőség arra, hogy találkozzunk hazai katolikus testvéreinkkel az IVT szellemiségében, közösségi élményekkel gazdagodjunk, együtt imádkozzunk az ország különböző pontjairól érkező, hozzánk hasonló fiatalokkal! Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a www.panamanap.hu weboldalon lehet.

A fiatalokkal együtt ünnepelnek majd püspökeink is. A Panama-nap házigazdája Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök lesz, míg a katekézist Kocsis Fülöp görög katolikus érsek-metropolita tartja majd. A nap végén pedig dr. Veres András, a győri egyházmegye főpásztora lesz a szentmise főcelebránsa. Ráadásul a fiatalok nem csupán ezeken az eseményeken találkozhatnak velük, hanem a Kérdezd a püspököt! során bárki beküldheti kérdését, amit a moderátor közvetíteni a püspökök felé.

A Panama-napon ezen kívül is színes programok várnak a fiatalokra. A rengeteg zenés dicsőítés mellett tanúságtételek Pindroch Csaba színművésztől és Bartos Lídia Lelle bloggertől, imaest, játékok és természetesen egy kis Panama vár a résztvevőkre. A nap folyamán ugyanis többször is kapcsolják majd a közép-amerikai fővárost.

A Panama-nap mottója: Íme itt vagyok! Legyünk ott, és ünnepeljünk együtt az ország és a világ katolikus fiataljaival közösen! Készen álltok a találkozásra Jézussal és a többi fiatallal?

Fekete Ági

süti beállítások módosítása