A U2 énekese az utcán töltötte a szentestét
SZEMlélek 2019. január 03.

A U2 énekese az utcán töltötte a szentestét

Lassan már egy évtizedes hagyomány, hogy az ír zenészvilág java szenteste Dublinban utcazenél, hogy adományokat gyűjtsön a város hajléktalanjai számára.

2_40361918.jpg

A karácsonyi utcazenélést az Oscar-díjas ír zenész, aki maga is utcazenészként kezdte pályafutását, Glen Hansard szervezte meg először 2009-ben és azóta minden évben. A kezdeményezés állandó résztvevőinek számító Bono és Edge, az U2 énekese és gitárosa az elmúlt két évben nem tudott csatlakozni a közös örömzenéhez, így még nagyobb meglepetés volt, hogy idén ismét találkozhatott velük a közönség.

Ahogy a vödrök körbe mennek, töltsék meg őket ezüsttel, töltsék meg őket reménnyel, mert ez a remény szezonja! - szólította fel a hallgatóságot Bono, akik kézről kézre adták az adománygyűjtő-vödröket, melyek tartalmát két hajléktalanokat segítő szervezetnek adták.

A világsztárok között az egyik hajléktalanszálló lakója is feltűnt, George Michael Faith című számát adta elő - s nem is akárhogyan!

Hazánkban is létezik egy hasonló kezdeményezés, az Utcazene az utcán élőkért, amelyet az Amnesty International szervezett meg december 10-én. A több tucat magyar zenész lépett fel és végül 4,5 millió forint gyűlt össze az Utcáról Lakásba Egyesület és A Város Mindenkié támogatására, írja az euronews.com.

süti beállítások módosítása