Megtalálod a Karácsonyt az ünnepi díszek közt?
SZEMlélek 2018. december 18.

Megtalálod a Karácsonyt az ünnepi díszek közt?

Színes, csillog-villog, mozog, énekel, készülhet parafadugóból, tésztából, fából, tobozból, alumíniumból, korallból, fonalból vagy papírmaséból. De mit sem érnek, ha nem látjuk azt, amit valóban meg akarnak mutatni.

nativity_made_of_red_coral_in_the_100_nativities_at_the_vatican_display_cna.jpeg

Idén is megrendezték a betlehemek kiállítását a Vatikánban, ahol Tajvantól Panamáig összesen 126 különféle jászolt és születéstörténetet mutatnak be. Közel 800 éves hagyomány ez, amelynek idén szeretnék megmutatni történelmét és spirituális hátterét is a látogatókkal.

- A betlehemi jászol története azon felül, hogy egy szép hagyomány, amelyet Assisi Szent Ferencnek köszönhetünk és már a világban mindenhol elterjedt, egy erős evangelizációs eszköz is - mondta a kiállítást megnyitó Új Evangelizáció Pápai Tanács elnöke, Rino Fisichella.

- A szobrok előtt, melyek valódi műalkotások, minden karácsonykor sokak megállnak, hogy elidőzzenek az Isten alkotta ember misztériuma előtt, hogy imádkozzanak, rátekintsenek az életükre és felfedezzék Isten szeretetét, aki értünk emberré lett.

Az első betlehemi jászolt 1223-ban Szent Ferenc alkotta meg Róma külvárosában, egy barlangban, ahol a kis Jézus mellett igazi szamár és ökör állt. A betlehemben egy oltárral is helyet kapott, rajta az Eucharisztiával, az újszülött Krisztus jelenlétével.

(catholicherald.co.uk)

süti beállítások módosítása