Így szelídül meg a bennünk lévő ordas farkas – Lélekemelő #36
SZEMlélek 2018. december 09.

Így szelídül meg a bennünk lévő ordas farkas – Lélekemelő #36

Jézus szava ma is átváltoztat bennünket. De hogyan? Erről osztja meg friss gondolatait Varga László püspök.

laciatya.jpg

December 3.
Minden hely, ahol bevonódunk a Szentháromság jelenlétébe és megtanuljuk hallgatni, meghallani, Tábor heggyé válik számunkra. Az Ő szava ma is átváltoztat és sugárzó életűvé tesz bennünket!

December 4.
Minél gyakrabban találunk időt, helyet, csendet, hogy bevonódhassunk a Szentháromság jelenlétébe, annál nagyobb lesz a bizonyosságunk, hogy szeretve vagyunk, és ekkor mindig "ragyogunk"!

December 5.
Minél jobban telve leszünk az Úr ismeretével, annál inkább megszelídül a bennünk lévő ordas farkas. Már nem marunk bele a másikba, nem ártunk és pusztítunk, hanem a béke és az egység emberei leszünk!

December 6.
Soha nem látott egység jött létre az utolsó vacsorán Isten és ember között. "Én bennük, ők bennem". Mennyire fájdalmas tapasztalni, a megosztottságunkat éppen az Úrvacsora és a Szentmise kérdésében. Vegyétek, egyétek és legyetek az egység emberei!

December 7.
Az eucharisztiában ránk bízta magát az Isten! Ez a kenyér a bizalom eledele, akik veszik és eszik azoknak szeretetválaszként egyre jobban rá kell bízni magukat a Szeretetre!

December 8.
Az utolsó vacsorán Jézus a kenyérben megtörte saját testét és így kioszthatóvá vált a Szeretet kenyere. Életünk minden megtöretésében arra hív az Isten, hogy kioszthatóvá tehessen bennünket szeretet eledelként a világ számára!

December 9.
Nagyobb szeretete senkinek nincs annál, mint aki odaadja életét. Az utolsó vacsora óta minden szentmisében Jézus ezt teszi. Ha szeretitek, vegyétek, egyétek és tegyétek, amit ő tesz. Váljon bennetek életet adó és odaadó szeretetté!

süti beállítások módosítása