Ki vezeti ki Európát a demográfiai hullámvölgyből?
SZEMlélek 2018. november 28.

Ki vezeti ki Európát a demográfiai hullámvölgyből?

Közös jövőnk igen fontos témájában tartottak konferenciát az Európai Parlamentben.

eufiatal.jpg

Az „Egy családbarátabb Európa felé” című eseményt Hölvényi György EP-képviselő és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szervezte. Az alkalmon részt vettek, előadást tartottak európai parlamenti képviselők, családpolitikával foglalkozó szakemberek, családügyi aktivisták, szociológusok, illetve a „European Youth Initiative for Future Families” (Európai Ifjúsági Kezdeményezés a Jövő Családjaiért) programsorozat fiataljai, Európa 11 országát képviselve.

A konferencián arra keresték a választ, hogy mit tehetnek a döntéshozók, a fiatalok és a civil szervezetek a család szerepének jövőbeni erősítéséért. A rendezvényen többek között felszólalt Jan Ledóchowski, az osztrák Munka és Karrier Mozgalom munkatársa, továbbá Molnár Balázs, a Kopp Mária Intézet vezetője, valamint Regina Maroncelli, az Európai Nagycsaládosok Egyesületének elnöke.

– A társadalom legalapvetőbb élő sejtje a család, amelyből felépül a társadalmi ökoszisztéma. Csak erős családok tehetik Európát erőssé. Éppen ezért a családbarát kezdeményezésekbe és politikákba való befektetés a jövőbe való befektetést jelenti. Magyarország ezt felismerve évek óta komoly figyelmet fordít a családok támogatására – fogalmazott felszólalásában Gál Kinga néppárti EP-képviselő.

– Azért rendeznek időről időre házasság előtt álló fiatalok részvételével családkonferenciát az Európai Parlamentben, mert napjaink legnagyobb kihívásaira ez a generáció jelentheti a megoldást. Ők azok, akik kivezethetik Európát a demográfiai hullámvölgyből, rajtuk múlik az európai népesedési fordulat. Minden igyekezettel segíteni kell a gyermekeket vállaló családokat – hangsúlyozta Hölvényi György.

Hölvényi György EP-képviselő idén nyáron Brüsszelben adott terjedelmes interjút a SZEMléleknek, amely az alábbi képre kattintva olvasható.

hgy1_1_1.jpg

(Nyitókép forrása: politico.eu)

 

adomanybanner_600.jpg

süti beállítások módosítása