Így avatták szentté a reformpápát és a vértanú érseket (képgaléria)
SZEMlélek 2018. október 14.

Így avatták szentté a reformpápát és a vértanú érseket (képgaléria)

2018. október 14-én hét személyt emelt a szentek sorába a katolikus egyház, közöttük VI. Pál pápát és Romero érseket. Az alábbi fotók a helyszínen, a Szent Péter téren készültek.

sz0.jpg

A II. Vatikáni Zsinatot folytató, majd lezáró VI. Pált és Óscar Romerot, El Salvador hitéért meggyilkolt érsekét is szentté avatta Ferenc pápa mintegy 60 ezer hívő jelenlétében. További öt személyt is kanonizáltak: Francesco Spinelli egyházmegyés papot, az Oltáriszentség Imádóinak Szervezete alapítóját, Vincenzo Romano olasz katolikus lelkipásztort, Maria Caterina Kasper német szerzetesnővért, a Jézus Krisztus Szegény Szolgálóleányai szervezet alapítóját, (Jézusról nevezett Szent Terézről nevezett) Nazaria Ignacia spanyol nővért, az Egyház Missziós Vitézei kongregáció alapítóját, valamint a 19 éves korában rákos betegségben elhunyt Nunzio Sulpriziot.

A szentté avatás ünnepi szentmiséjén jelen volt a SZEMléleknek korábban interjút adó Perintfalvi Rita teológus, aki az alábbi fotókat küldte olvasóinknak az eseményről.

sz5.jpg

sz2.jpg

sz7.jpg

sz6.jpg

sz1.jpg

sz3.jpg

sz4.jpg

sz8.jpg

(Fotók: Perintfalvi Rita)

süti beállítások módosítása