Véget ér a Felház, de "fantasztikus dolgok jönnek"
SZEMlélek 2018. október 06.

Véget ér a Felház, de "fantasztikus dolgok jönnek"

Elérkezett az, amire a kezdeményezés egyik vezetője a vele készül interjúnkban utalt: befejeződnek a különleges alkalmak, de ez talán valaminek a megszületését is jelenti egyben.

felhaz01.jpg

A Felház most van, aztán majd nem lesz. Azt gondolom, rövid időn belül nem lesz: 1-2 éven belül. Szoktuk mondani, de nem annyira egyértelmű az embereknek, hogy a Felházat egy céllal hozta létre Isten, és ha majd ezt betölti, akkor egy ponton megszűnik.

Így fogalmazott Ember Illés 2017 októberében, amikor elsőként a SZEMléleknek adott a Felház nevű keresztény kezdeményezés valamely tagja interjút (ide kattintva érhető el a cikk).

Egy évre rá, 2018. október 6-án az alábbi közleményt tették közzé a Felház vezetői, amelyet teljes egészében közlünk:

Felház: A kezdet vége

Nagy örömmel és szívünkben hálával tudatjuk, hogy a Felház küldetése a végéhez közeledik és a feladatára kapott idejét betölti. Ezzel jelenlegi működésünket befejezzük, a három alapító közvetlen vezetésével és az önkéntes csapattal végzett központi szervezés véget ér és ilyen keretek között nem szervezünk több Felház alkalmat.

Az idei, 2018. őszi szemeszter az utolsó a Felház működésében, ezt követően pedig a vizsgaidőszak után, 2019. márciusában záróalkalmat tartunk.

A Felház három éves működése során a dicsőítő- és imaestek mellett egyre több missziós tevékenységet indított el, amelyek túlmutatnak a Felház keretein. Ezek a Felházból fakadó mozgalmi szálak önállóan folytatódnak, illetve újak indulnak el és az eredeti célok betöltéséért laza együttműködésben futnak tovább.

A Felházzal egy mozgalom indult el, aminek kezdetét a három és fél évig tartó Felház alkalmak jelentik. A Felház alkalmak befejezése ennek a kezdetnek a vége és egyben a mozgalom következő szakaszának elindulása. Az így kialakuló mozgalomnak csakúgy, mint a Felháznak, mindenkor az Evangélium bemutatására és az Egyház építésére kell irányulnia.

A fenti folyamatokhoz egy mostantól számítva körülbelül másfél éves átmeneti időszak szükséges. Az átmenet eseményeiről, terveiről és a mozgalomhoz való kapcsolódás lehetőségeiről a következő hetekben jelentkezünk tudnivalókkal hivatalos felületeinken és hátralévő alkalmainkon.

Erre legközelebb most csütörtökön este, október 11-én a MOM Sportban kerül sor a Felházon.

Nagyon hálásak vagyunk Jézus Krisztusnak mindazért, amit az elmúlt három évben a Felházon keresztül elvégzett. Hisszük, hogy Isten átformálja Magyarországot és Európát
és megtiszteltetés számunkra, hogy részesei lehetünk ennek a munkának.
Örömmel és izgatottan tekintünk a jövőbe, hiszen ez csak a kezdet volt, a legjobb rész még hátra van!

Ember Illés, Orbán Gáspár, Prekopa Donát és a Felház csapata

2018. október 06.

------------------------------------------------------

Végezetül bátorítunk mindenkit, hogy ne sajnálja a Felház alkalmak befejeződését, hanem legyetek velünk imában, fantasztikus dolgok állnak előttünk!

süti beállítások módosítása