A jezsuita generális őszinte levele a szexuális visszaélésekről
SZEMlélek 2018. augusztus 28.

A jezsuita generális őszinte levele a szexuális visszaélésekről

Arturo Sosa felszólította rendtársait, hogy nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a válság orvoslására.

sosa.jpg

– Rendünk szomorúan és szégyenkezve elismeri, hogy a szexuális visszaélések elkövetői között vannak jezsuiták is. Tegyünk meg mindent, amit csak tudunk, hogy együttműködjünk az Egyházban ennek a helyzetnek az orvoslására – írja levelében a jezsuita generális (ő látható a fotón) abban a levélben, melyben felhívja rendtársait és valamennyi munkatársukat, hogy válaszoljanak Ferenc pápa felhívására, közölte a jezsuita.hu.

Arturo Sosa felszólít minden tartományfőnököt, elöljárót és a további vezetőket, hogy "kreatív kezdeményezésekkel támogassák a fiatalok védelmének kultúráját és a védelemre szoruló személyek védelmét".

– A pápa személyes, közösségi és intézményes megtérésre szólít fel bennünket, hogy megvalósítsuk életünk koherenciáját és integritását, és apostoli működésünkkel az egyházon belül és kívül olyan kultúrát hozzunk létre, amely képes a szexuális visszaéléseket okozó helyzetek megismétlődésének megakadályozására, és minden embernek egészséges életet biztosítanak – fogalmaz a jezsuiták első embere.

A teljes levél ide kattintva olvasható magyar nyelven.

További nyelveken is elérhető az írás: angolul itt olvasható, a német nyelvű változata ide kattintva olvasható. Franciául itt tették közzé a jezsuiták, az eredeti, spanyol szöveg itt érhető el.

(Forrás és fotó: jezsuita.hu)

süti beállítások módosítása