Kezdetét vette a Családok Világtalálkozója
SZEMlélek 2018. augusztus 22.

Kezdetét vette a Családok Világtalálkozója

A rendezvény, melyre 5 kontinens 116 országából várnak résztvevőket, augusztus 21-én vette kezdetét Dublinban. Ferenc pápa szombaton érkezik meg Írországba és vasárnap szentmisét mutat be az ír fővárosban, ahová félmillió hívőt várnak.

wmof2018.png

 A Szentatya kedden, a rendezvény első napján ezt a Twitter bejegyzést tette közzé: „Ma Dublinban megkezdődik a Családok Világtalálkozója. Egyesüljünk az imában a világ minden családjáért, különösen is a nehézségben levő családokért.” Magyarország egy hat családból álló delegációt küldött Írországba Udvardy György pécsi megyéspüspök és Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita vezetésével.

A Világtalálkozó nyitóünnepélyének témája „A szeretet öröme a családokban az egyház öröme is” volt és ökumenikus ima keretében zajlott. Kedd este tartották a nyitó rendezvényt Dublinban és ezzel párhuzamosan 26 ír egyházmegyében. „Azzal kezdjük, hogy felidézzük: a szentek és azok lábnyomában járunk, akik átadták nekünk a hitet” – hangsúlyozzák a rendezvény szervezői. „Befogadjuk Krisztust, aki soha ki nem alvó fényünk, énekelünk és himnuszokat, zsoltárokat imádkozunk, tömjént gyújtunk és imádkozunk Isten, a mi Atyánk előtt az egész emberi családért.”

A nemzetközi találkozó csúcspontját augusztus 25-én, szombaton este a Családok Fesztiválja és augusztus 26-án, vasárnap pedig a dublini Phoenix parkban a szentmise jelenti majd. Mindkét eseményen jelen lesz Ferenc pápa.

 (Forrás: vaticannews.va)

süti beállítások módosítása