A püspöki kar új titkára ismeri a "vatikáni tempót"
SZEMlélek 2018. július 26.

A püspöki kar új titkára ismeri a "vatikáni tempót"

Rómából érkezik haza Tóth Tamás, aki szerint az egyháznak meg kell értenie a gyorsan változó világot.

tothtamas.jpg

A magyar katolikus főpásztorok testülete még tavasszal választotta meg az MKPK új titkárának az eddig az olasz fővárosban működő Pápai Magyar Intézetet (PMI) vezető lelkipásztort, aki a nyár folyamán áll hivatalba.

A 2011-től mostanáig a PMI rektoraként szolgáló pap szerint érdekes volt számára látni, hogy Róma és Európa is mennyit változott az utóbbi hét év alatt. – Amikor átvettem a Pápai Magyar Intézet vezetését, még XVI. Benedek volt a pápa, azóta új egyházfőt választottak, Ferenc pápa szentévet vezetett, több püspöki szinódust tartottak a Vatikánban – fogalmazott az MTI munkatársának.

– Az egyháznak meg kell értenie a gyorsan változó világot és ezzel egy időben változatlanul ugyanazt a Krisztust kell hirdetnie – tette hozzá Tóth Tamás.

Az MKPK nyáron szolgálatba álló új titkára római szolgálata alatt közelről megismerte a vatikáni hivatalok működését, saját szavaival élve a "vatikáni tempót". Néha véletlenül is találkozott Ferenc pápával, például előfordult, hogy a vatikáni Szent Márta-ház portájánál együtt álltak sorban.

(Forrás: MTI, fotó: uj.katolikus.hu)

süti beállítások módosítása