Csodával határos: életben vannak a barlangban eltűnt gyerekek
SZEMlélek 2018. július 02.

Csodával határos: életben vannak a barlangban eltűnt gyerekek

9 napja tűnt el egy tucatnyi 11-16 éves fiatal sportoló és 25 éves segédedzőjük, mindannyian túlélték a drámát.

thaicsapat1.jpg

– Mennyien vagytok?
– Tizenhárman.
– Tizenhárman? Nagyszerű!

Így kezdődött a két brit speciális búvár és a thaiföldi focisták között a párbeszéd, miután másfél héten át tartó keresés után a nyomukra akadtak. A túlélők kirándulni indultak június 23-án egy turisták által kedvelt barlangba, az ázsiai állam Chiang Rai tartományában. Akkor esőzések voltak azonban az elmúlt időszakban, hogy a barlangrendszer megtelt vízzel.

Az eltűntek keresésére indult segítők nem voltak biztosak benne, hogy a gyerekeknek és kísérőjüknek sikerült biztonságos menedékhelyet találniuk. Az is csodával határos, hogy ennyi idő után mind épségben voltak, mikor rájuk találtak.

– Enni, enni, enni, szóljatok a többieknek, hogy éhesek vagyunk – fejezte ki társaival közös alapvető vágyát az egyik fiú, miután megtudták, hogy a megtalálásuk után még hosszú időbe telhet a kimentésük. A következő teendő élelem és orvosság eljuttatása hozzájuk, hogy újra erőre kapjanak.

Mindeközben az egész ország, amelynek tagjai aggódva várták az érintett szülőkkel együtt a híreket a fiatalokról, örömünnepléssel üdvözölte a megtalálás tényét.

(Forrás: BBC)

süti beállítások módosítása