Isten nem partjelző, nem is videóbíró – Lélekemelő #14
SZEMlélek 2018. július 01.

Isten nem partjelző, nem is videóbíró – Lélekemelő #14

A futball világbajnokság a kaposvári püspököt is megihlette.

laciatya.jpg

Június 25.
Nem mindegy, hogy istentiszteleteinken a hagyományt tiszteljük, vagy az Istent imádjuk! A természetfölöttit csak alázattal lehet megközelíteni.

Június 26.
Aki Istent az Atya, Fiú, Szentlélek szeretet közösségének hiszi, az előbb utóbb kevesellni fogja, amit tanult róla és beleveti magát a Szeretet kapcsolatba. Ekkor kezdődik a misztika, a "jobbik rész"! Ne hagyjátok ki!

Június 27.
Félünk, mert nem az Istentől kapott identitásunkban élünk. Hamis az önmagunkról alkotott kép. Aki tudja, hogy ő az Atya szeretett gyermeke, annak nem kell megjátszania magát. Ő az lehet, aki valójában és nem kell eljátszania a felkínált szerepeket!

Június 28.
Úgy tűnik, mintha vallásosak lennénk, csak a nagylelkűség és a csendes öröm hiányzik belőlünk. Talán nincs kapcsolatunk a Szeretettel, vagy már nem működik a régi jól bevált gyakorlat? Ha igen, akkor el kellene engedni vagy meg kellene újítani!

Június 29.
Isten nem a pálya szélén rohangáló partjelző, nem is videó bíró. Ő a játékvezető, aki a pályán együtt játszik, örül és szenved a csapatával. Így már egészen más az élet játéka!

Június 30.
Ő, aki kijelentette, hogy "nélkülem semmit sem tehettek", mindig benne van az életünk játékában. Ez azt jelenti, hogy a győztes csapatban játszunk. Életünk végéig azon dolgozik, hogy ezt felismerjük és örüljünk!

Július 1.
Szentté válásunk is csapatjáték! Egyedül nem lehetünk szentté, csak a többiekkel együtt, őket segítve, szolgálva, szeretve. Ebben a játékban teljesen egymásra vagyunk utalva és ez benne a legszebb!

süti beállítások módosítása