Éhbérért készül a méregdrága focimez
SZEMlélek 2018. június 02.

Éhbérért készül a méregdrága focimez

Amit a boltban 33 ezer forintért adnak, annak előállításáért valaki egy messzi országban 76 forintos órabért kapott.

vapor.jpg

Ha páros év és nyár, akkor valamilyen jelentősebb sportesemény a futball világában – idén a világbajnokság van soron. Ilyenkor mindent és annak az ellenkezőjét is el lehet adni, ha köze van valamelyik csapathoz, sztárhoz, magához az eseményhez, vagy egyszerűen csak sör lenne az a termék. A játékosok ruházatának replikáiért igen jó pénzt lehet elkérni, a "hivatalos" másolatok ára szinte csillagászati.

A világversenyeken az utóbbi években rendre nem túl fényesen szereplő angol válogatott mezéért például 58 ezer forintnak megfelelő fontot kell ott hagyni a brit boltokban, és biztosan lesznek tömegek, akiket nem zavar a jelentős kiadás (elvégre egyszer van 2018-as focivébé). Ha megelégszünk csupán a pólóval, elég mindössze 33 ezer forintnak megfelelő összegtől elbúcsúzni.

Nos, ez a póló, becses nevén a Nike England Vapor olyan bangladesi gyárban készül, ahol 21 penny, vagyis 76 forint az órabér. Két éve még Indonéziából rendelte a szurkolói termékeket a Nike, de az ottani 110 forintos órabérhez képest kétségkívül "kedvezőbb" az új partnerség. Mármint üzletileg, a megrendelőnek.

Az információknak a Telegraph járt utána, magyarul az Index hívta fel rá a figyelmet.

A Nike magyar nyelven is elérhető honlapján akár meg is rendelhető a póló, ha ezek után bárki szívesen viselne ilyen módon készíttetett ruhadarabot. Az ára a webshopban 140 euró...

süti beállítások módosítása