Amikor egymás mellé térdel pásztor és király
SZEMlélek 2017. december 24.

Amikor egymás mellé térdel pásztor és király

Eljött idén is Jézus születésnapja, amit az egész világon milliárdok ünnepelnek. Ki így, ki úgy ad és fogad ajándékot ilyenkor, de a lényeg két évezrede változatlan.

betlehem.jpg

Csillagvizsgáló elnevezéssel indított a SZEMlélek és a Háló Egyesület közösen programsorozatot, azzal a céllal, hogy a mindennapi teendőktől és a ránk özönlő infóáradattól eltávolodva örök értékek mentén gondolkodjunk fontos társadalmi kérdésekről, járható, járni érdemes utakat keresve a jövő felé.

Most, karácsonyhoz elérkezve ugyanez a kép lebeg a szemünk előtt: keressük, követni vágyjuk azt a csillagot, ami elvezet boldogságunkhoz. Ahhoz a boldogsághoz, ami aligha olyasmi, amit emberi elképzeléseink szerint magunk számára felvázolunk, megideologizálunk. A napkeleti bölcsek biztosan megdöbbentek, amikor célhoz érve egy barlangszerű istállóban találtak egy egyszerű családot, puritán körülmények közepette. De célhoz értek, letérdeltek. Mellettük találjuk a pásztorokat, akik szintén égi jelet követve érkeztek ugyanoda.

Pásztorok és királyok, szegények és gazdagok, még állatok is tanúi voltak a csodának. Ahogy minden cseppben benne van valamiképp a tenger, úgy a jászolnál is ott "csodálkozott" az egész világ. És ezt tesszük ma is.

Hálás szívvel köszönjük, hogy sok százezer olvasónk kitartó figyelemmel kíséri, követi, kommentálja gondolatainkat, az általunk közreadott híreket, üzeneteket! Most, az ünnep napjaiban arra hívunk mindenkit, akihez eljut szavunk, hogy merjünk rácsodálkozni a közénk jött mennyei szeretet csodájára. Legyünk mindannyian csillagvizsgálók, a szívünkbe helyezett meghívást elfogadó útkeresők!

Áldott ünnepeket kívánunk!

szerk01.jpg

süti beállítások módosítása