Felszámolnák a katolikus televíziót?
Gégény István 2017. szeptember 16.

Felszámolnák a katolikus televíziót?

Vallási csatornától érkezik a segítség a súlyos helyzetben lévő TV2 "Tények" műsorához, állítja egy cikk. A hír majdnem igaz: a helyzet súlyos, csak nem úgy.

bonum1.jpg

Nem tudtam hová tenni a hírt, miszerint a kormánybiztos által hitelből megvásárolt csatorna a Bonum TV csapatából igazol munkatársat. A 24.hu írásának címe ugyanis így szólt: "Egyre súlyosabb a helyzet a TV2 Tényeknél, vallási csatornától érkezik a segítség". Fel is hívtam Jakab Pétert, a Bonum vezetőjét, aki megerősítette, hogy a TV2 több kollégájukat is átcsábította az elmúlt napokban, ám ez semmiképp sem nevezhető segítségnek. A Bonum TV szerény kollektívája ugyanis a sajátos emberhalászat révén annyira megfogyatkozik, hogy emiatt a túlélésért kénytelenek küzdeni a kábelszolgáltatóknál is elérhető katolikus csatornánál.

Péter megérti a fiatalok döntését, s abban reménykedik, hogy ezek a jólelkű szakemberek talán némi plusz értéket is csempésznek majd a "tények" közé. Ezzel együtt szeretettel buzdítja azokat, akik szívesen dolgoznának egy katolikus televíziónál, hogy jelentkezzenek bátran, számos területen tud a Bonum munkát adni a nemes küldetésben résztvevő kollégáknak.

S hogy miért épp a Bonum lett a több kollégát is érintő személyügyi befolyásolás célpontja? Ebben alighanem közrejátszhat, hogy kormányzati oldalról jelezték: nem örülnek annak, hogy a televízió elkötelezett Ferenc pápa személye és tevékenysége mellett. Emiatt pályázatokat sem igazán tud elnyerni a Bonum Televízió, s az eddigi megtűrt állapot változhatott ennél is kevésbé kedvezővé a TV2 "szükségállapota" miatt.

Gégény István

süti beállítások módosítása