Teréz anya a kalkuttai érsekség társvédőszentje lett
SZEMlélek 2017. szeptember 06.

Teréz anya a kalkuttai érsekség társvédőszentje lett

Az ünnepélyes szentmisét szeptember 6-án a Legszentebb Rózsa katedrálisban tarják. A Szeretet Misszionáriusainak alapítóját tavaly szeptember 4-én avatták szentté Rómában.

A szkopjei születésű albán apáca 1950-ben indította el a Szeretet Misszionáriusai rendet Kalkuttában, és életét a szegények legszegényebbjeinek szentelte. Most, halálának huszadik és szentté avatásának első évfordulóján a kalkuttai érsekség társvédőszentjévé avatják.

Ez alkalomból Kalkuttában 2 napos kiállítást rendeznek a szentről készült képekből és szobrokból. Mary Prema nővér, a rend mostani vezetője a rendezvényen a következőket fogalmazta meg:

Teréz anya örömet és békét közvetített, bárhova is ment. Az elhivatott hite Istenben volt a hajtóereje. Megérintette az emberek millióinak szívét világszerte egyszerűségével, szeretetével és kedvességével. Isten szeretete és könyörületessége azóta is folyamatosan áramlik rajta keresztül a világba.

A kalkuttai érsek, Thomas D'Souza több vallás résztvevőivel szervezett találkozót Teréz anyja sírjánál, hogy megünnepeljék a kettős évfordulót. A találkozó részvevői között ott voltak a hinduizmus, az iszlám, a szikhizmus, a buddhizmus, az észak-indiai egyház és a katolikus egyház képviselői is.

(Forrás: cruxnow.com)

süti beállítások módosítása