6000 gyermeke van, pap, Te is ismered
SZEMlélek 2017. július 31.

6000 gyermeke van, pap, Te is ismered

A neve fogalommá vált. Nem hívő körökben is tisztelik, figyelik szavait, tetteit.

bojte1.jpg

Egy alapvetően női témákkal foglalkozó portál, a She.hu készített interjút Böjte Csabával. A beszélgetésben saját(os) apai szerepéről vall a ferences szerzetes. A teljes cikk ide kattintva érhető el, néhány gondolatot az alábbiakban közreadunk ízelítőként.

Ma már több, mint 6.000 gyerekről gondoskodunk. Ez egy sajátos család. A Szentírás azt mondja, hogy van, aki a test és a vér kívánságából lesz apuka, míg van, aki Isten akaratából. Ugye Szent József nem a vér szerinti apja a kis Jézusnak, de a Mennyei Atya mondta neki, hogy 'Ne félj befogadni Máriát és az Szent Fiát!' - és József igent mondott. Tehát József értelmében érzem magamat apának, mert igent mondtam ezekre a gyerekekre.

Én ötéves korom előtt elveszítettem apukámat, és azt gondolom, hogy nem lennék most itt, nem lenne ennyi gyerekem, ha ezt a fájdalmat nem tapasztaltam volna meg. Valahogy ez a sebzettség érzékenyebbé tett arra, ha más is hasonló helyzetben van.

bojte01.jpg

...azt is látom, hogy vannak, akik szüleik szeretetében, a családi melegben nőttek fel, de ennek ellenére a csemete hihetetlenül lökött lett. Igazából Hofival értek egyet, hogy idézzünk halhatatlanokat: 'Ki mennyire hülye, az nem attól függ, hogy hol született.' Szóval, nem ettől függ. Ha valaki lökött, az lökött.

Te döntesz. Te vagy a focipályán, te rúgsz gólt, kapufát vagy öngólt. Ne a szüleinket, a társadalmat okoljuk, ha valami nem úgy sikerül az életünkben, ahogy elterveztük, hanem csipkedjük magunkat! Ugorjunk neki még egyszer, és sikerülni fog.

(Forrás: she.hu)

süti beállítások módosítása