Milliárdokkal támogatja a kormány az egyházi iskolákat
prunuscerasus 2017. július 06.

Milliárdokkal támogatja a kormány az egyházi iskolákat

A piarista rendhez tartozó oktatási intézmények felújítására és bővítésére különítene el 22 milliárdot a kormány. Pár nappal korábban pedig az EMMI bejelentette, hogy 5 milliárd forintot fordítanak közfeladatot ellátó egyházak és civil szervezetek támogatására.

A piarista intézmények felújításával több mint 2500 gyermek és tanuló számára biztosítanak megfelelő színvonalú oktatási környezetet, olvasható az index.hu-n. A cikk összehasonlítja a jövő évre szánt kórházreform összegével: a kormány 30 milliárdot szán e célra 2018-ban.

43936169.jpg

Az elmúlt hat évben 2,4-szeresére nőtt az egyházak és 1,5- szeresére a civil szervezetek közfeladat-ellátása a szociális és gyermekvédelmi területen, ezért fontos, hogy plusz segítséget kapjanak a kormánytól munkájukhoz, indokolta Soltész Miklós a július 3-án tartott sajtótájékoztatón a pályázat létjogosultságát.

Az európai uniós forrásokból megvalósuló pályázaton az intézmények működésének hatékonyságfejlesztését, az intézményirányítás megerősítését, új irányítási rendszerek kidolgozását és bevezetését támogatják. Pályázni lehet emellett a szervezetek működését összehangoló rendszerek és a működést segítő informatikai rendszerek kialakításával is, projektenként minimum 70, maximum 450 millió forint vissza nem térítendő támogatásra.

(index.hu, kormany.hu)

süti beállítások módosítása