Egyszerű papból vált a remény jelévé
SZEMlélek 2017. április 20.

Egyszerű papból vált a remény jelévé

Tavaly júliusban szörnyű hír járta be a világot. Egy franciaországi templomba fegyveres terroristák törtek be és a szentmisét celebráló 86 éves Jacques Hamel atyát meggyilkolták. Ám a remény diadalmaskodik minden rémtett felett.

jacques-hamel-1469795645.jpg

Elindult Hamel atya boldoggá avatási ügye, jelentette be Rouen püspöke az örömhírt Nagycsütörtökön. Dominique Lebrun a Vatikáni Rádiónak elmondta, hogy az idős pap mártírhalála nagy hatással van az emberekre, keresztényre és nem keresztényekre egyaránt.

Nem felejtődött el. Sőt, lassanként fénnyé, reménnyé válik, amire nagy szükségünk van, mondta a püspök.

Hamel atya személyes ismerőseinek, a családok és a plébániatagok fájdalmáról, valamint a további támadások feletti aggodalomról is beszámolt Lebrun, aki külön kiemelte az egyiptomi koptokat - egységben érezzük velük magunkat, mondta.

A boldoggá avatási eljárás első szakasza az egyházmegyei vizsgálat, melynek anyagai alapján Rómában döntenek a vértanúság hivatalos elismeréséről.

Nagyon meghatott, amikor azt hallottam a papoktól, hogy ez a hír nagyon jót tesz. Természetesen a seb továbbra is megmarad. A papok megjegyezték: „Én is lehettem volna a helyében…" (...) Ugyanakkor nagy öröm az, hogy van egy ilyen útitársunk, aki nagyon visszafogott volt, de most a remény jelévé vált mindannyiunk számára, mondta a roueni püspök.

 

süti beállítások módosítása