Magyar mamájától tanult főzni a főzőműsort vezető szerzetesnővér
SZEMlélek 2017. április 11.

Magyar mamájától tanult főzni a főzőműsort vezető szerzetesnővér

Főzőműsort indítottak egy bizánci szerzetessel és szerzetesnővérrel a kiegyensúlyozott ünnepi és böjti élet bemutatására.

Keleti vendégszeretet című műsorban egyszerű és finom ételek receptjeit mutatják be a monostori élet hétköznapjaiból, miközben meghívott vendégeik lelki eledelt kínálnak a nézők számára.

eastern_hospitality_cooking_show_byzantine_nuns_supplied_3.jpg

A 15-30 perces online elérhető műsorok során az egyházi ünnepek, a közelgő jeles napokat követik, sajátságos keleties zamattal, mivel a két "műsorvezető" a keleti ortodox egyház tagjai.

Gabriella nővér és Moses atya a főzésen keresztül juttatják el üzenetüket a nézőkhoz. Céljuk, hogy segítsék őket abban, hogy a vallási gyakorlatok, a böjtöt, az imát, a jótékonykodást a mindennapi életükbe jobban beillesszék.

eastern_hospitality_cooking_show_byzantine_nuns_supplied_21.jpg

Még fekete habitusban is igen otthonosan mozognak a serpenyők és fazekak közt és ez nem véletlen: Moses atya a rendbe való belépése előtt séfként dolgozott, Gabriella nővér pedig családjától tanulta el a fogásokat, különösen magyar nagymamájától, aki gyakran készített nekik paprikáscsirkét.

(aleteia.org)

süti beállítások módosítása