Böjte Csaba: Sarokban ülő vénlányhoz hasonlít az egyház
SZEMlélek 2017. március 05.

Böjte Csaba: Sarokban ülő vénlányhoz hasonlít az egyház

A ferences szerzetes eddig is mondott bátor dolgokat, de talán most egy kicsit még merészebben mutatott rá, merre kéne haladni – és merre nem.

bcs1.jpg

Csaba testvért a Jézus és a vámos találkozásáról szóló bibliai történet meglepő, bár teljesen normális megszólalásra késztette. A napi evangélium kapcsán március 4-én közreadott gondolatsorát annak rövid terjedelme miatt egy az egyben idézzük:

Aktív  és passzív élet!! Amint az életrevaló legény hívja a táncba a lányt, ugyanúgy Jézus is bátran megszólítja a tanítványait és hívja őket: "Gyertek emberek halászává teszlek titeket!" A fiatalok ott hagyják a halászhálót, a bankot (vámasztalt), mindent és az ekeszarvára téve a kezüket mennek, hátra sem néznek!! Sajnos a mai Egyház inkább a sarokban ülő, petrezselymet áruló vénleányhoz hasonlít, aki várja, hogy jöjjön fehér lovon a szent, jólfésült keresztény, aki áhítattal hallgatja az ő panaszait, amiért oly kevesen kérik öt fel táncra!

Adná az Isten hogy betöltsön Jézus Krisztus bátorsága, dinamizmusa, hogy merjük az evangélium örömével megszólítani a fiatalokat, ne a botrányoktól féljünk, hanem Istenben bízzunk! Higgyünk a mindmáig munkálkodó élet Urában!!

(Forrás: magnificat.ro, Böjte Csaba Facebook oldala)

süti beállítások módosítása