Hazavinni a templomtetőt? Nem jó ötlet!
SZEMlélek 2017. február 09.

Hazavinni a templomtetőt? Nem jó ötlet!

Különleges tolvajok jártak a pécsi baptista egyházi épületnél – míg a hasonló szándékú kollégák odabentről szoktak elvinni berendezési tárgyakat, ők magát a templomot próbálták darabokban elhordani. Nem jártak sikerrel.

baptistapecs.jpg

A rendőrség közlése szerint február 6-án 24 órakor érkezett bejelentés hozzájuk arról, hogy a pécsi Bokor utcában található baptista templom tetejéről egy ismeretlen személyt láttak lemászni. A perceken belül helyszínre érkező rendőrök a templom közelében elfogtak egy 19 és egy 29 éves pécsi férfit, valamint egy 33 éves pécsi nőt, akik a gyanú szerint az épület tetejéről több négyzetméternyi vörösréz lemezt téptek le, de azt eltulajdonítani már nem tudták – olvasható a bama.hu portál híradásában.

A lopás tette minden kellemetlenség ellenére a kevésbé szomorú része ennek a bűnügyi történetnek. Az elkövetők ugyanis nyilvánvalóan komoly életveszélyben lehettek, s az is feltételezhető, hogy nem azért kockáztatták testi épségüket, életüket, mert alapvetően gonosz emberek.

Biztosnak tűnik, hogy ha ugyanezen emberek egy másik módszerrel közelítettek volna Isten házához – például a gyülekezet tagjain keresztül –, minden tekintetben nagyobb sikerrel jártak volna.

Figyeljünk oda egymásra, karoljuk fel, aki segítségre szorul, hogy többé ne kelljen ilyen szomorú, majdnem tragédiába hajló esetről beszámolni!

süti beállítások módosítása