A kormány nem talált keresztény menekülteket Körmenden
prunuscerasus 2017. január 24.

A kormány nem talált keresztény menekülteket Körmenden

Iskola és kapcsolatok épülnek Irakban, de a hazánkban tartózkodó menekültek helyzetéről furcsán nyilatkozik a Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Helyettes Államtitkárság.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett háttérbeszélgetésen Török Tamás helyettes államtitkár és Rétvári Bence államtitkár ismertette a tavaly októberben létrehozott szervezet blogunk által is bemutatott eddigi tevékenységeit, beszámoltak Erbílben tett látogatásukról is.

emmi1.jpgRétvári Bence államtitkár és Török Tamás helyettes államtitkár

Míg a Távol-Keleten élő keresztény testvéreink támogatását a helyettes államtitkárság példaértékűen végzi, nemzetközi szinten is elismerik az üldözött keresztények helyzetére irányuló figyelemfelhívó munkájukat, addig a hazánkban tartózkodó menekültek méltatlannak tűnő helyzetéről érdeklődésünkre nem tudtak érdemben reagálni. A példaként felhozott körmendi sátortábor kapcsán Rétvári Bence elmondta, hogy ott már nincsenek menekültek, Török Tamás pedig járt a táborban, kereste őket, de nem találkozott velük. A körmendi menekültek jelen helyzetéről nem tudott felvilágosítást adni az államtitkár, de többször hangsúlyozta a kormány által humanitárius szervezetek számára eljuttatott 250 milliós támogatást, melyet a déli határnál felbukkanó menekültek megsegítésére, a megfelelő körülmények kialakítására fordítanak.

A háttérbeszélgetésen ismertették az Országgyűlés által tavaly év végén elfogadott határozatot, amely egyértelműen elítéli a keresztényüldözést és az Iszlám Állam terrorcselekményeit. Az alapdokumentum felszólítja a magyar kormányt a humanitárius segítség nyújtására, valamint bemutatja a magyar állam és az államtitkárság feladatait.

16295548_10209798571899858_16326807_n_1.jpg

Rétvári Bence egy megrongált szentségtartó ajtaját is prezentálta, amelyet látogatásuk alkalmával örmény katolikusoktól kaptak: a török-szír határon fekvő templomba az Iszlám Állam katonái törtek be.

Amennyiben hihetünk annak, amit a kormány illetékeseitől január 24-én délelőtt hallottunk, akkor valószínűleg nem mond igazat Németh Zoltán körmendi plébános, de a Magyar Idők filozófus szerzője ugyancsak valótlanságot állít. Az is előfordulhat - és így akár mindenkinek igaza lehet -, hogy a korábbi, méltatlan helyzetet feltáró médiatartalmak hatására az illetékesek mára megszüntették az áldatlan állapotokat.

HD

süti beállítások módosítása