Ők a mi gyermekeink!
SZEMlélek 2016. október 11.

Ők a mi gyermekeink!

A Haitin végigsöprő hurrikán áldozatai közt rengeteg gyermek van, de hamarosan tovább növekedik a halálos áldozatok száma a kolerajárvány miatt, figyelmeztet a helyszínen missziós szolgálatot végző Robert Daudier atya.

Az elpusztított városok és több száz ember halálán túl a Matthew hurrikán szinte minden mást is kiirtott a térségben: jószágokat, fákat fordított ki gyökerestől, földeket öntött el, letarolta a terményeket. A főleg vidéki népesség élete teljesen ellehetetlenedett. A kolera máris áldozatokat kezdett szedni, mondja Robert atya, aki felhívást intézett élelmiszer-, gyógyszer- és pénzgyűjtésre, amiből az alapvető szükségleteket tudnák ezzel biztosítani a túlélőknek.
aptopix-haiti-hurricane-matthew.jpg
A veszélyben lévő gyermekek élete hozzánk tartozik, ők a mi gyermekeink, ők az emberiség szerencsétlen gyermekei, mondta Robert atya, aki a Haitin vezetett misszió vezetője. A jó, amit velük teszünk, azt elsősorban önmagunkkal tesszük. Minden alkalommal, amikor akár egy életet is megmentünk, akkor azzal értelmet adunk az életünknek és a saját életünket mentjük meg, tette hozzá a misszionárius. 
w150-0034-004_774023-e1475896716301.jpg
Jeremie városa gyakorlatilag megsemmisült, teljesen elöntötte az ár, mondta Antonio Menengon atya, aki a kamillánus külföldi missziót szervező Madian Orizzonti Onlus egyesület vezetője. A misszió épületei is megrongálódtak, részben lerombolta őket a vihar. A Szent Kamill Kórház, ahol súlyos bőrsérüléseket és égési sérülésekre specializálódtak, építés alatt van, több része megrongálódott, különösen a tető. A városban élők elhagyták a vidéket, ivóvíz, élelem és gyógyszerek hiányában, magyarázza a pap.
(fides.org)
süti beállítások módosítása