A szeretet folytatja útját
SZEMlélek 2016. október 03.

A szeretet folytatja útját

Tegnap újranyitotta kapuit Saint-Etienne-du-Rouvray temploma, ahol július 26-án  Jacques Hamel atyát meggyilkolták. Több száz ember vett részt a bűnbánati szertartáson.

A megemlékezés a városházától indult, ahonnan több száz ember kísérte Dominique Lebrun érseket és a város polgármesterét a templomhoz, amelyet terrortámadás óta a nyilvánosság elől zárva tartottak.

ctxlvppw8aaxnyt.jpg

A bűnbánati ceremóniát 250 hívő a templomból kísérhette végig, a templom kívül pedig óriáskivetítőn követhették a Lebrun érsek vezette szertartást.

ctxq06nwyaeuvcl.jpg

A szentmise végén a roueni érsek kihirdette, hogy Ferenc pápa felgyorsítja Hamel atya boldoggá avatását, figyelembe véve a francia pap mártírságát is.

A merénylők megölték Hamel atyát, de nem ölték meg a katolikus hitet, nem ölték meg Krisztust, nem ölték meg a keresztényeket, nem ölték meg a szeretetet, a szeretetet folytatja az útját, mondta Lebrun atya egy helyszínen adott nyilatkozatában. A megbocsátás egy nagyobb szeretet azért, folytatta Lebrun, hogy jobban tudjunk mindenkit szeretni, feltételek nélkül, a vallástól függetlenül, tekintet nélkül arra, hogy hisz-e valamiben vagy sem.

A templom oltárát kicserélték, a terroristák által ejtett szúrások és vágások miatt. x860_ser_autel_pour_web_jpg_pagespeed_ic_realafybvm.jpg

Egy muszlim által festett kép a templom falán, amely Hamel atyát szentként ábrázolja. 
x860_ser_portrait_pour_web_jpg_pagespeed_ic_oxror1axa.jpg

A szertartás után a kórus öröméneke a templom újranyitásáért.

 A teljes szertartás, francia nyelvű kommentárral:

 

(forrás és fotók: francebleu.fr)

süti beállítások módosítása