Fogadj örökbe egy terroristát imádságban!
SZEMlélek 2016. szeptember 28.

Fogadj örökbe egy terroristát imádságban!

Hol van a terrorizmusra adott keresztény válasz? Tesszük fel sokszor sokan a kérdést és teszi fel a kérdést az ATFP oldala is - sőt, rögtön választ is adnak rá: imádkozz értük!

Az ötletet egyenesen Jézustól vették, aki a hegyi beszédben mondta: „Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok üldözőitekért!” (Mt 5, 44)

388834_253137591414350_1904234948_n.jpg

A „Fogadj örökbe egy terroristát imádságban” (Adopt a Terrorist For Prayer, ATFP) amerikai kezdeményezés, amely így veszi fel a harcot a világban tomboló erőszak ellen. Honlapján a terrorizmus keltette félelem ellenszerét, a szeretetet használja, ahogy ezt Jézus is hirdette. A szeretetet, ami a szülőket képessé teszi arra, hogy megfélemlítés nélkül neveljék gyermekeiket. A szeretetet, amit Jézus érez irántunk, és amiért vállára vette a keresztet. Ellenségeink szeretetét, ami erőt fog adni, hogy szembenézzünk és átvészeljük a félelmeinket, és arra is, hogy átformáljuk őket és azt a környezetet, ami őket kinevelte, olvasható az atfp.org oldalán.

prayer_hands.jpg

Az imaalany kiválasztásához fényképes adatbázis áll rendelkezésre, ahol alapvető információkat tudhatunk meg a terroristákról, illetve a terroristákat támogatókról, akik szintén „adoptálásra” várnak. „Örökbefogadás” után naprakész információkat kaphatunk arról, akiért imádkozunk. Az oldal bibliai részletekkel  és rövid imákkal segíti az imádkozót (angol nyelven).

süti beállítások módosítása