Egyetlen utcában fél tucatnyi kismama várandós
SZEMlélek 2021. február 16.

Egyetlen utcában fél tucatnyi kismama várandós

Ugrásszerűen megnőtt az egy utcára jutó gyermekáldások száma egy angliai városban.

2021-02-15.pngAz angliai Bristolban található Clouds Hill Avenue hamarosan kissé zajosabbá válik. Az utca egyik oldalán lakók úgy döntöttek, hogy a korlátozásokat családjuk gyarapításra használják. Hat újszülöttet várnak.

Az első baba, Summer, a hónap elején már meg is érkezett és a következő hónapokban esedékes további öt csecsemővel „kész közösség” lesz. Ez a közösségtudat és összetartás a következő hónapokban létfontosságú lesz e növekedő családok számára.

Az egyik kismama, Victoria , akinek már van egy kétéves kislánya, így nyilatkozott: „Azt hiszem, mindenki reménykedik, hogy 2021 más lesz, több lesz a pozitívum. Nekünk biztosan így is lesz. ”

A hatszoros várandósság előnyei hosszú távúak. Ahogy Catherine, akinek az első babája májusban érkezik, kifejtette: "Nagyon jó ez így, különösen első anyukaként, mert most nincsenek olyan babacsoportok, vagy bármi, ami ilyenkor lenni szokott.”

Ezek az előnyök a következő évekre is kiterjednek: „Nagyon jó, hogy ezek a családok egy utcában laknak és a gyerekek majd együtt lógnak a parkban. Olyan lesz, mint egy kis fesztivál odakinn.”

Az új kis jövevények hírét leginkább akkor várjuk, amikor a járvány miatt kevesebb csecsemő születik.

Fordította és összeállította: Szőke Tibor

(Forrás:aleteia.org)

süti beállítások módosítása