Bírság a Mária Rádiónak, terjeszkedhet a Magyar Katolikus Rádió
SZEMlélek 2020. december 29.

Bírság a Mária Rádiónak, terjeszkedhet a Magyar Katolikus Rádió

Az év utolsó napjaiban is aktívan dolgozik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

mrmkr.jpg

Rádiós pályázatokat bírált el és médiafelügyeleti döntéseket is hozott a magyarországi médiaszolgáltatók törvényes működését is ellenőrző szervezet a 2020. december 28-án közreadott tájékoztatása szerint.  

A katolikus médiaszolgáltatókat érintően a Mária Rádió Cegléd szolgáltatójára 150 ezer forint bírságot rótt ki a grémium, amiért egy vizsgált szeptemberi-októberi adáshéten kevesebb szöveget és saját, illetve a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsort tett közzé, viszont több zenét sugárzott a szerződéses vállalásaihoz képest. Kaposvár 93,1 MHz helyi frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárás nyertese a testület döntése alapján az egyedüli pályázó Mária Rádió Frekvencia Kft, melynek értelmében úgy tűnik, a Mária Rádió is bővítheti vételkörzetét.

Jó eséllyel terjeszkedhet a Magyar Katolikus Rádió is. A Médiatanács elvégezte a Győr 96,4 MHz körzeti és a Mosonmagyaróvár 99,7 MHz helyi frekvenciák közösségi jellegű használatára benyújtott pályázati ajánlatok alaki vizsgálatait, és mindkét esetben nyilvántartásba vette az egyedüli pályázót, a Katolikus Rádió Zrt.-t (ez a név szerepel legalábbis az NMHH közleményében, a szervezet információink szerint valójában a Magyar Katolikus Rádió Zrt. nevet viseli).

A testület elvégezte továbbá a Budapest 92,9 MHz rádiós médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára benyújtott pályázati ajánlatok alaki vizsgálatát: a frekvencián jelenleg is szolgáltatást nyújtó Klubrádió Zrt.-től hiánypótlást kérnek, míg a Közösségi Rádiózásért Egyesület és az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. ajánlatát alakilag érvénytelennek minősítették. A pályázók jogorvoslattal élhetnek a döntés ellen.

Az NMHH döntéseiről kiadott teljes közlemény itt olvasható.

Összeállította: Gégény István

(Forrás: nmhh.hu)

süti beállítások módosítása