Ne a Föld másik felén keressük, ami a miénk!
SZEMlélek 2020. december 19.

Ne a Föld másik felén keressük, ami a miénk!

Nemigen tudunk róla itt Európában, de nem csak a Biblia jövendölései szólnak egy Eljövendőről, egy Fölkentről, aki mindent helyreállít, mindenkit megvált majd.

benvin-sebastian-madassery-svd.jpeg

Az indiai származású Madassery atyával a Bonum Tv Délelőtt című műsorában Madocsai Bea beszélgetett nemrég megjelent könyvéről, amelynek címe: Ő az!

Sebastian atya szerint Európában nem tudnak általában arról, hogy

nem csak a az ószövetségben, Izrael népében volt várakozás, voltak jövendölések, hanem abban az időben más kultúrákban is ugyanarra irányult az emberek keresése: a Krisztusra.

„Krisztus szava örökérvényű: a Lélek ott fúj, ahol akar! Isten Lélek, és mindenkihez szól, aki őt őszintén keresi, aki őszintén vágyik az igazságra, bárhol is legyen a világon. Így kinyilatkoztatta magát a védikus irodalomban is. Ők is Krisztust várták, ahogy ezt a könyvben konkrét idézetekkel is bemutatom. A modern hinduizmus azonban nagyon távol van a védikus lelkiségtől. Azért szeretném ezt világossá tenni, mert látom, hogy Európából, hazánkból is, nagyon sok ember visszafelé megy: Indiában keresik az élet értelmét, a boldogságot, a békét. Pedig a hinduk is Krisztust keresték, akit mi megkaptunk!”

Sebastian atya úgy látja, ennek a keresgélésnek az oka, hogy nem ismerjük eléggé Jézust: sem őt, mint személyt, sem a tanítását. Ehelyett mindenféle régi tanokban, ősi keleti módszerekben, filozófiákban keressük a választ, a békességet, a megvilágosodást, a bölcsességet.

 „Mindenkinek szabadságában áll keresni az igazságot, de én Indiában megtapasztaltam,
hogy fölösleges az időt, pénzt, energiát arra fordítani, hogy visszafelé menjünk. Hiszen a
régiek éppen azt keresték, ami nekünk megadatott.”

Az atya figyelmeztet: mi itt Európában azt gondoljuk, ismerjük a kereszténységet és fásultan legyintünk rá. Pedig ahogy fogalmaz: "a kereszténység nem tudás, nem egyszerűen vallás, hanem személyes találkozás, maga az élet! Az értelmünkkel is rátalálhatunk az igazságra, ha azonban kizárjuk az értelmünkből a lelket, akkor abból gőg lesz. Az nem tapasztalat, csak tudomány."

"Bölcsesség és tapasztalat csak a lélek és az értelem együttműködéséből fakad. Lélek nélkül az értelem csak üres fecsegés lesz, nem éltető, eleven, hanem száraz. Ezért írtam ezt a könyvet.”

Különös ellentmondásra hívta fel a figyelmet a beszélgetés végén Sebastian atya: fejlett, modern, racionális társadalmunkban sokan függővé válnak jóslástól, horoszkóptól, kártyavetéstől, energiaadástól, hasonlóktól. Ahelyett, hogy Jézus Krisztusban bíznánk, az emberré lett Istenben, aki föltámadt, aki valóban tud cselekedni, valóban képes megváltoztatni az életünket.

A könyv megrendelhető a Pápai Missziós Műveknél.

Összeállította: Herbert Dóra

Nyitókép: verbita.hu

süti beállítások módosítása