Sokan töltik a nyomorban élők segítésével az ünnepeket
SZEMlélek 2020. december 18.

Sokan töltik a nyomorban élők segítésével az ünnepeket

2020-ban még mindig gyermekek százmilliói szenvednek mélyszegénységben.

uni112437.jpgAz UNICEF becslései szerint 385 millió gyermek él mélyszegénységben, napi alig 1,90 dollárból, vagy annál kevesebből élnek.

A nemi vagy etnikai megkülönböztetés, a kizsákmányolás és a családon belüli erőszak olyan alapvető szükségletek hiányát eredményezik, mint a víz, az élelmiszer, a menedékhely, az oktatás és az egészségügy.

Idén a COVID-19 súlyosbította a helyzetet.

"A COVID-19 és a terjedésének megakadályozására bevezetett korlátozó intézkedések gyermekek millióit taszították még mélyebb szegénységbe" - mondta Henrietta Fore , az UNICEF ügyvezető igazgatója. "A szegénységből kitörni akaró családokat visszahúzták, míg mások olyan szintű nélkülözést tapasztalnak, amilyet még soha nem láttak."

Vannak azonban olyan szervezetek, amelyek arra törekszenek, hogy felemeljék ezeket a gyerekeket, ellássák és gondozzák őket, miközben Isten végtelen szeretetéről is tanítják őket.

A CBN Orphan's Promise nevű szervezetének köszönhetően Ukrajnában csaknem 1000 gyermek kapott meleg ruhát, például kabátot, kesztyűt, sapkát és cipőt ebben az évben, 2020 áprilisa óta pedig mintegy 5000 éhező gyermeknek jutott étel Ukrajnában és a posztszovjet térségben. Idén különleges programokat szerveztek több országban, beleértve Ukrajnát, Örményországot és Kazahsztánt, ahol lesz idő az istentiszteletre, az ajándékozásra és a közös étkezésre is.

A CBN Operation Blessing humanitárius szervezete a virginiai Norfolkban meleg ételeket kínált a családoknak, és a karácsonyi vacsorához szükséges élelmiszereket szállított. A szervezet különféle ajándékokat is juttatott minden korosztály számára. A korlátozások ellenére a szervezet folytatja a heti ételosztásokat is Norfolk rászoruló családjainak.

Egy másik missziós ügynökség, a GFA (Evangélium Ázsiának) ígéretes jövőt kínál a gyerekeknek. A "Remény hídja" elnevezésű programjuk több, mint 70 000 rászoruló gyermek számára biztosít napi étkezést és rendszeres orvosi vizsgálatokat egészségük megóvása érdekében. Idén karácsonykor a GFA olyan ajándékterjesztési programot kínál, amely egy egész családot támogat és segít kitörni a szegénység körforgásából. Tavaly a GFA-n keresztül Ázsiában összesen 262 534 család kapott olyan adományokat, melyek a gyermekek ellátását és ruházkodását segítik, például tehenet, kerékpárt és varrógépet.

A globális szegénység felszámolása a végcél, amelyet mindenki látni akar. Ezek a szervezetek egy lépéssel közelebb viszik a világot e célkitűzés teljesítéséhez, és világszerte reményt adnak a gyerekeknek.

Összeállította: Szőke Tibor

(Forrás: cbn.com, nyitókép: unicef.org)

 

süti beállítások módosítása