Miért áll be a pápagyalázók kórusába a kormánylap?
Gégény István 2020. október 30.

Miért áll be a pápagyalázók kórusába a kormánylap?

Marxista forradalmár, aki populista programot indított el az összes nemzetben – legalábbis ezeket közli "tényként" a katolikus egyházfőről a Magyar Nemzet.

tenyek.jpg

Különös divat ütötte fel fejét a nagyvilágban: mostanában nem csupán önjelölt "tanácsadók" tesznek hol elszomorító, hol inkább megmosolygató kísérletet Ferenc pápa kioktatására, hanem ismét beindult az egyházfő démonizálása.

A Mediaworks nevű sajtókonglomerátum – amelynek vezetője a keresztény értékrend képviseletét jelölte meg célként – portfóliójába tartozó Magyar Nemzet október 28-án "Megdöbbentő tények a katolikus lapban Ferenc pápa tevékenységéről" címmel hozott le egy szerző nélküli cikket, amely valójában egy blog cikkének szemlézése, amely felület pedig egy magát katolikusnak tituláló amerikai blogger honlapjáról vett át egy klasszikus, féligazságokra építő összeesküvés elméletet. Ami, mint az lenni szokott, nincs szoros barátságban a tényekkel.

Tény, hogy a "Tűzfalcsoport" blog a pápa "marxista globalizmusának leleplezése" előtt arról értekezik, hogy Soros György megint választásokat befolyásol, rögtön előtte elegük van az országoknak Sorosból, egy bejegyzéssel korábban Soros György is támogatta a csődbe jutó vállalatot, de ezt megelőzően azt is megírták, hogy valakik épp nem kérnek a sorosistákból, közvetlenül előtte pedig, na, vajon? Igen, már megint Soros...

Ilyen "elkötelezett gondolatiság" láttán nem csupán egy újságíróban, de bármely olvasni és gondolkodni tudó emberben felmerül a gyanú, hogy

talán érdemes fenntartásokkal kezelni mindazt, ami azon a blogon található, ahelyett, hogy minden kritikai érzéket nélkülözve "tényként" hivatkozik a nevenincs szerző/szerkesztő a pápa gyalázására.

Nem kell ahhoz még katolikusnak, sőt, kereszténynek sem lenni, hogy bárki minimális utánaolvasás által képbe kerüljön, vajon tényleg igaz-e, hogy "a pápa vezeti az összes nemzeti szuverenitás elleni támadást, hogy felszámolja az országhatárokat a teljes globalitás javára, látszólag a bolygó és a szegények érdekében". Sőt, "Ferenc pápa elindította az illegális bevándorlás elleni „jobboldali populizmus” programot közvetlenül az összes határral rendelkező szuverén nemzetben." Mi több, "ellenzi az „igaz” igazságosságot a marxista társadalmi igazságosság nevében, és a nemzeti öngyilkos sokszínűség előmozdításában..."

Méltatlannak tűnik egyenként részletesen cáfolni az egyes rágalmakat, annyira világos az egész iromány hazug volta. De azért, megnyugtatásul idézzük fel Kocsis Fülöp érsek segítségével a Ferenc pápa által neki mondott szavakat: "önmagában nem csak az iszlám veszéllyel kell számolnunk, hanem a globalizációval. Mert mind a kettő ugyan arra épít: a hit elgyengülésével számol, és akkor tud terjedni, ha a keresztények nem élik meg a hitüket tanúságtevő módon, és azt célozza, hogy a kereszténység háttérbe szoruljon.

Többször is említette a pápa az ideológiai gyarmatosítás kifejezést, hogy a gender, a nemek közti különbségek, de a nemzeti különbségek elmosása is óriási veszélyt jelent Európában és mindenhol, ahol az emberi kiegyenlítődés nyomán az emberi személy is elveszíti identitását. Nem szabad, hogy Európa elveszítse a nemzeti tudatra épülő sajátosságait. Úgy fogalmazott, hogy Európának vissza kell térnie saját önmagához, identitásához."

Aki szeretne elmélyedni azzal kapcsolatban, hogy Ferenc pápa mit képvisel a migráció, nemzetállamok, globalizáció témájában, ide kattintva, valamit ide kattintva tájékozódhat részletesebben.

Mindenképp érdemes egyre tudatosabban megválogatni azokat a forrásokat, amelyek tartalmát beengedjük saját gondolataink közé.

süti beállítások módosítása