Egy kis tavasz az őszben: Várszegi Asztrik természetfotói
SZEMlélek 2020. október 27.

Egy kis tavasz az őszben: Várszegi Asztrik természetfotói

Az egykori bencés főapát "nyugdíjasként", járványhelyzet idején is meglátja és másoknak is szívesen megmutatja az élet szépségeit.

asztrikfoto1.jpg

"Tavasztól őszig" – ezzel a megjegyzéssel küldött a SZEMlélek szerkesztősége számára néhány olyan képet Várszegi Asztrik katolikus püspök, amelyeket saját maga készített. Nem használt a fotók elkészítéséhez profi fényképezőgépet, egyszerűen a telefonjával kattintott le rendszeresen néhány részletet a szeme elé kerülő természetadta látványáradatból.

Merthogy rengeteg szép üzenet árad mindannyiunk felé, s aki nyitott szemmel és nyitott lélekkel van jelen saját életében, maga is rácsodálkozhat ezekre a szépségekre.

A tavasztól őszig megjelölt intervallum gyakorlatilag pontosan lefedi azt az időszakot, amit járványhelyzetben vagyunk kénytelenek megélni. Ebbe a komorabb korszakunkba, sajátos őszünkbe csempészhetnek egy kis tavaszt az alábbi képek.

– Örömemet lelem séta közben a fényképezésben, aztán leveleim mellé csatolok egyet-egyet felüdülésként másoknak is – tárta fel a képek készítésének és sajátos felhasználásának módját az emeritus főapát.

Köszönjük neki a figyelmességet, a kedves virtuális képes-lapot!

Az alábbi képre kattintva galéria nyílik Várszegi Asztrik fotóiból

Összeállította: Gégény István

süti beállítások módosítása