Spontán adakozás indult a felhők felett
SZEMlélek 2020. október 19.

Spontán adakozás indult a felhők felett

Egy nehéz körülmények közt élő anyuka hirtelen egy adakozó csoportban találta magát.

2020-10-19.png

A múlt hónapban a dél-brazíliai repülőjárat spontán adakozás színhelyévé vált, melynek gyorsan  híre ment a közösségi média hálózataiban is.

Egy fiatal hölgyutas a csecsemőkorú fiával, Caleb-kel utazott, aki szívelégtelenségben szenved. A repülés során elmondta a mellette lévő utasnak, hogy fia kórházi kezelése miatt utazik. Azt is elmondta, hogy nagyon nehéz neki gondoskodnia a családjáról, lakóhelyén is mások jótékonyságára szorul.

Az utas beszélt a légitársaság személyzetével, és arra kérte a repülőgép hangszóróján keresztül a többi utazót, hogy járuljanak hozzá egy spontán gyűjtéshez anya és fia megsegítésére, valamint imádkozzanak értük.

„Mindannyian szeretnénk találni egy angyalt, aki segít nekünk. Azok, akik úgy érezzük, hogy ezt megtesszük, segítsünk ennek az anyának, hogy vigyen magával egy kicsit abból, amink van, és amit megoszthatunk vele” - mondta.

Pár perc alatt az utasok összesen közel 400 dollár értékben adakoztak (ami sokkal többet ér Brazíliában, mint az USA-ban), plusz megtapsolták az anyát, aki el volt ragadtatva a segítségtől és többször kifejezte háláját az utasoknak és Istennek.

A történetet először megosztó oldal később frissítette a cikket, hozzátéve, hogy a kisfiú műtéten esett át, és jól gyógyul. Egy másik brazil weboldal arról számol be, hogy a történet felkeltette Luciano Huck brazil tévés személyiség figyelmét, aki tömeges finanszírozási kampányba kezdett a család megsegítésére.

Ez a történet is azt mutatja, hogy egy kis kezdeményezés nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy valaki életében fontos változást hozzon létre.


Körülöttünk is vannak rászorulók. Nem kell a világ másik végére menni, ha adakozni akarunk. Vegyük észre a körülöttünk élők szükségeit!

Forrás:aleteia

Kép:Instagram

 Összeálljtotta:Szőke Tibor

süti beállítások módosítása