Új világ, új ember a vírus nyomán?
SZEMlélek 2020. október 13.

Új világ, új ember a vírus nyomán?

Egy dán Netflix-sorozatban már a transzhumanizmus az egyik főszereplő.

bild1.jpgA „The Rain“ című sorozat első évadában, 2018-ban egy emberre halálos és az esővel terjedő vírus jelent meg, amely azonban az egyik főszereplőt emberfeletti erővel „fertőzte meg“. Őt akarják felhasználni az „új ember“ megalkotásához.

A sorozat eredetileg a posztapokaliptikus sci-fi műfajában indult, ahol a fő kérdés, hogy a nagy kataklizmát túlélt kevés ember a régi minták szerint szervezze-e újra a társadalmat vagy teljesen új alapokon építsen egy egészen más, igazságosabb vagy épp praktikusabb rendet, és az első évadban úgy tűnt, a vírus a természet védekezése az ember totális kontrollja ellen. A harmadik évadban azonban kiderül, hogy a fenyegetést valójában egy gyógyszeripari cég vezetője jelenti, aki a vírus segítségével új világot és új embert akar létrehozni.

Az augusztusban bemutatott új részek forgatókönyve nyilván még a pandémia előtt készült, de az áthallások mindenképp elgondolkodtatóak. A Corona vírus valóban esélyt jelenthet egy világméretű újratervezésre, hiszen a tavaszi karantén idején a természet sokfelé megdöbbentő gyorsasággal regenerálódott, ami reményt ad arra, hogy az emberiség önkorlátozása eredményes lehet a globális felmelegedés elleni küzdelemben.

Összeállította és fordította: Herbert Dóra

Forrás és nyitókép: die-tagespost.de

süti beállítások módosítása