Életét kockáztatta, hogy megmentsen egy családot
SZEMlélek 2020. október 04.

Életét kockáztatta, hogy megmentsen egy családot

 A 18 éves srác hihetetlen bátorságról tett tanúbizonyságot.

web3-teen-saves-family-waterbury-police-department.jpgEgy égő autótól mindenki távolságot javasol, a Connecticutból származó Justin Gavin azonban ezt figyelmen kívül hagyta. Az utcán sétálva észrevett egy nőt, aki egy lángoló terepjáróval haladt az úton. Nem törődve saját testi épségével, egyenesen a segítségére sietett.

Míg más autók csak a dudát nyomták, addig a tinédzser megpróbálta felhívni a nő figyelmét:

- Állítsa meg az autót, mert lángokban áll! Ég a kocsija! – mesélte a fiú. Az anya valójában nem tudta megállítani a kocsit, ezért Gavin utána szaladt. "Arra gondoltam, hogy ha ilyen helyzetben lennék, azt akarnám, hogy valaki segítsen rajtam" - osztotta meg. - Az ösztöneim átvették az irányítást.

Pillanatok alatt ért az autóhoz és segíteni tudott abban, hogy az anya és három gyermeke, akik 9, 4 és egyévesek biztonságosan kijöjjenek, amikor az autó lángba borult.

A fiatal hős szorongott, hogy nem hoz ki mindenkit időben, de a gyors cselekvésnek hála mindenki ép és egészséges.

A rendőrség egy emlékérmével jutalmazta. "Remélem, hogy ha ez az érme emlékeztet erre a napra, és mindarra a jóra, ami ebből az Ön és családja számára származott - amelyet megmentettél" - mondta a rendőrfőkapitány a mosolygó fiatalembernek.

A tinédzser bátor cselekedete és hajlandósága inspiráló példa mind a fiataloknak, mind az időseknek.

Forrás:aleteia.org

süti beállítások módosítása