Ausztria túl van a pandémián?
SZEMlélek 2020. szeptember 22.

Ausztria túl van a pandémián?

Felső-Ausztria orvosai tárgyilagosságot és arányos intézkedéseket kérnek.

corona-szeliditve.jpg

Ausztriában is szigorodtak a védekezési szabályok hétfőtől, ugyanakkor Felső-Ausztriában szakorvosok, virológusok, infektológusok tartottak sajtótájékoztatót, ahol elmondták: a vírus most már itt marad velünk – ahogy ezt tavasszal is hangoztatták egyébként –, tehát meg kell tanulnunk együtt élni vele. A hűvösebb időszakokban a többi influenza-vírus is könnyebben okoz megbetegedést, erre kell fölkészülnünk.

A diagnosztika azonban maradjon az orvosok feladata, ne teszteljünk minden kis megfázásra, csak akkor, ha a háziorvos szükségesnek tartja.

Tavasz óta a kezelés terén is sokat tanultunk, látjuk, hogy a vírus valóban súlyos megbetegedést okozhat, feltétlenül szükséges az óvatosság, de félnünk nem kell. Fontos, hogy a többi betegséget ne hagyjuk kezeletlenül a corona-fertőzéstől való félelem miatt. Megfelelő távolságtartással, a higiéniai és biztonsági intézkedések fegyelmezett betartásával megelőzhető, hogy valaki a rendelőben illetve kórházban fertőződjön meg, a kezelések elmaradása nagyobb kockázatot jelenthet a krónikus betegek esetében.

A Felső-ausztriai Orvosi Kamara elnöke azért emelte fel a szavát, hogy a COVID19 kérdését bízzuk az orvosokra és szakemberekre, ne tegyük politikai kérdéssé.

Összeállította és fordította: Herbert Dóra

Kép: ORF.at 

 

süti beállítások módosítása